Teknoloji

Redmi Note 13 Serisi güncellenen yonga seti ve 200 MP kamerası ile gelecek

redmi note 13 pro

Redmi Note 13 serisinin birkaç ay içinde resmiyet kazanacağını biliyoruz. Güvenilir bir sızıntı kaynağının yeni detayları ortaya çıkardığı bu dönemde, Xiaomi’nin heyecanla beklenen telefonu hakkında şimdi çok daha fazla şey bilme imkanına erişiyoruz. Şirket, Dimensity 9200 Plus yonga setini kullanmayı planlıyor, bu da beklenen gelecek serinin zirvesinde yer almasını sağlıyor.

Redmi Note 13: Yeni yonga seti ve kamera detayları

Sızıntı yapan kişi Kacper Skrzypek, Redmi Note 13 serisine dair yeni detayları ortaya koydu. Özellikle, Xiaomi’nin bu serinin en az bir modelinde, yeni Redmi K60 Ultra‘da kullandığı aynı MediaTek yonga seti olan Dimensity 9200 Plus’ı kullanmayı planladığı belirtildi.

Bu yonga setinin kullanılması, söz konusu akıllı telefonun, muhtemelen Redmi Note 12 Pro Plus‘ın halefi olarak, Redmi Note 13 serisinin en üstünde yer almasına yol açacak. Dimensity 9200, Redmi Note 12 Pro Plus’ı içeren Dimensity 1080’e kıyasla %25’ten fazla performans artışı sunuyor.

Skrzypek, cihazın ayrıca Xiaomi 13T Pro’dan farklı kameralara sahip olacağını ekledi. Söz konusu Redmi Note 13 akıllı telefonun, ana kamera olarak Samsung ISOCELL HP3’ü, benzer bir 200 MP sensör olan ISOCELL HPX’e sahip olacağını belirtti. Ayrıca, cihazın ultra geniş açılı kamerası olarak Sony IMX355, makro ve ön yüz kamerası için ise Omnivision OV2B10 ve Ominivision OV16A1Q kullanılacak.

Daha önceki sızıntılara göre Xiaomi, Redmi Note 13 serisini Aralık 2023’te tanıtmayı planlıyor. Bununla birlikte, bu tarih muhtemelen yalnızca Çin modelleri için geçerli olacak, küresel ve Hindistan varyantlarının birkaç ay sonra takip etmesi bekleniyor. Bu nedenle Redmi Note 13 serisinin dünya lansmanının 2024 ilkbaharında gerçekleşmesini bekleyebiliriz.

Xiaomi, yeni yonga seti ve etkileyici 200 MP kamerasıyla Redmi Note 13 serisini, orta segmentte yeni bir standart belirlemeyi hedefliyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER