Teknoloji

Xiaomi Redmi Note 12 serisine yeni bir model daha ekliyor

redmi note 12r pro

Xiaomi’nin çatısı altındaki Redmi, Note 12 serisine yeni bir üye daha eklemeye hazırlanıyor. Redmi Note 12R Pro adını taşıyan telefon, 29 Nisan’da resmen gözler önüne çıkacak.

Şirket tarafından yapılan paylaşım, Note 12R Pro’nun tasarımını ve renk seçeneklerini gösteriyor. Görselde telefonun arka panelini ve kenarını görmek mümkün oluyor. Telefonun arka panelinde kamera modülünde iki sensöre LED flaş eşlik ediyor.

Ana kamera görevini 48 megapiksel sensörün üstlendiği belirtilirken, ikinci kameranın işlevi konusunda net bir bilgi verilmiş değil. Ancak bunun makro kamera veya derinlik sensörü görevini üstlenmesi muhtemel görünüyor.

redmi note 12r pro

Note 12R Pro’nun kenarındaki ses kontrol tuşları ve güç butonu da paylaşımda görülüyor. Burada güç butonunun aynı zamanda parmak izi tarayıcısı işlevini yerine getirmesi bekleniyor. Akıllı telefonun Samsung tarafından üretilen bir OLED ekrana sahip olması, parmak izi tarayıcısının ekranın içine yerleştirilmesini de mümkün kılıyor. Ancak Redmi Note 12 serisinde hiçbir modelde bunun tercih edilmediği için Note 12R Pro’da da tarayıcının ekrana yerleştirilmediği düşünülüyor.

Redmi Note 12R Pro 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanıyla gelecek

Redmi Note 12R Pro’da 5G desteğinin bulunacağı biliniyor. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı da telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Xiaomi’nin bellek kapasitesi ve depolama alanı için başka seçenekler de sunması bekleniyor.

Redmi Note 12R Pro Çin’de tanıtılır tanıtılmaz, yani 29 Nisan’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER