Teknoloji

Xiaomi’den Redmi Note ailesine yeni üye: Redmi Note 12 Pro 4G tanıtıldı

redmi note 12 pro 4g

Xiaomi, Redmi Note serisini yeni seçeneklerle genişletmeye devam ediyor. Bu seçeneklerin en yenisi Redmi Note 12 Pro 4G modeli oldu. Akıllı telefon, adından da tahmin edilebileceği üzere, 4G bağlantı desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Endonezya’da tanıtılan telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 732G işlemci bulunuyor. 108 megapiksel ana kameraya sahip telefonun kamera modülü tasarımıyla akıllara Redmi Note 11 serisini getiriyor.

4G bağlantı desteğiyle gelen Snapdragon 732G’nin neredeyse üç yıllık bir işlemci olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ancak iki adet 2.3 GHz büyük çekirdek barındıran işlemcinin hâlâ bir hayli güçlü olduğu da rahatlıkla söylenebilir. Bu işlemci daha önce 2021’in mart ayında çıkan Redmi Note 10 Pro modelinde de kullanılmıştı.

redmi note 12 pro 4g

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 67W şarj desteğine sahip. Şirket bu pili ve şarj hızını da üç nesilde kullanmıştı. 120 Hz 6.67 inç AMOLED ekran da değişmeyenler arasında yer alıyor.

Redmi Note 12 Pro 4G ne zaman satışa sunulacak?

4K video kaydı, stereo hoparlörler, 3.5 mm kulaklık jakı ve Dolby Atmos da telefonda kullanıcıları bekleyen özellikler arasında sayılıyor.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 4G mayıs ayında Endonezya’da satışa sunulacak. Telefonun diğer bölgelerde ne zaman kullanıcılarla buluşacağı konusunda da bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER