Manşetler

Türkiye’de de satılacak Redmi Note 11 Pro+ 5G ‘nin küresel tanıtımı gerçekleşti

redmi note 11 pro+ 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, önümüzdeki günlerde Türkiye’de de satışa çıkacak Redmi Note 11 serisine yeni bir model daha ekledi. Şirketin ülkemizde de satışa sunulacağını belirttiği Redmi Note 11 Pro+ 5G modelinin küresel lansmanı gerçekleşti.

Redmi Note 11 Pro+ 5G; adından da anlaşılacağı üzere 5G desteğine sahip bir akıllı telefon. 120W Xiaomi HyperCharge ve 108 MP ana kamera gibi özelliklere sahip. Xiaomi, bu telefonun “olağanüstü performansı son derece uygun bir fiyata sunarak segmentinde yeni bir standart belirleyeceğini” söylüyor.

Redmi Note 11 Pro+ 5G özellikleri

120W kablosuz şarj desteğine sahip ilk Redmi akıllı telefon olduğu belirtilen Redmi Note 11 Pro+ 5G’nin 4500mAh pili, yalnızca 15 dakika içinde yüzde 100 şarj düzeyine ulaşıyor. “Çift şarj pompası” olarak nitelendirilen bir özelliğe sahip cihaz, TÜV Rheinland’ın Güvenli Hızlı Şarj Sistemi sertifikasının yanı sıra 40’ın üzerinde güvenlik özelliğiyle şarj güvenliği ve kararlılığı da sunuyor. 120W destekli hızlı şarj güç adaptörü telefonun kutusundan çıkıyor.

Redmi Note 11 Pro+ 5G, 108 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş ve 2 megapiksel makro kamera barındırıyor. Ana kamera, Samsung HM2 sensörü ve çift yerel ISO sayesinde düşük ışık koşullarında dahi her anın yüksek çözünürlükle ve gerçeğe yakın ayrıntılarla yakalanmasına olanak tanıyor. Ayrca 120Hz yenileme hızı, 360Hz dokunmatik örnekleme hızına ve DCI-P3 renk desteğine sahip 6,67 inç FHD+ AMOLED ekran da telefonda mevcut. Ekranın 700 nit tipik parlaklık ve 1200 nit en yüksek parlaklık özelliklerine sahip olduğunu da belirtelim.

İçeride ise sekiz çekirdekli ve 6nm tabanlı MediaTek Dimensity 920 işlemci var. Telefonun 6GB+128GB; 8GB+128GB; 8GB+256GB gibi RAM ve depolama alanı seçenekleri satılacak. Hangi ülkede hangi konfigürasyonun satıldığı ise değişiklik gösterebilir. Kenara yerleştirilmiş parmak izi sensörünün yanı sıra yapay zekâ destekli yüz tanıma ile kilit açma imkanı da var.

Çift hoparlörlü bu telefonda JBL destekli ses profili mevcut. Dolby Atmos da destekleniyor. Bunların yanında 3.5mm kulaklık jakı da telefonun üstüne yer alıyor.

Redmi 10 5G de geliyor, işte özellikleri

Redmi 10 5G

Xiaomi, küresel tanıtım etkinliğinde Redmi 10’un 5G destekli versiyonu Redmi 10 5G’nin de duyurusunu yaptı. Bu telefon çift 5G bekleme özellikli çift SIM desteğine sahip. Ayrıca sekiz çekirdekli MediaTek Dimensity 700 işlemci barındırıyor ve Android 11 tabanlı MIUI 13 ile yüklü geliyor. 18W hızlı şarjı destekleyen 5.000 mAh pil mevcutken telefonun kutusundan 22.5W güç adaptörü çıkıyor. Yana yerleştirilmiş parmak izi sensörü ve 3.5 mm kulaklık jakı da mevcut.

Tasarım açısından pek bir şey yok; yalnızca yivli eşmerkezli daire dokusuna ve düz kenarlara sahip plastik bir gövdeden ibaret. Kamera tarafı da aynı şekilde görünüyor. Arkada 50 megapiksel ana kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü var. Ekranın üstündeki su damlası biçiminde çentiğe ise 5 megapiksel selfie kamera yerleştirilmiş.

Redmi 10 5G, Birleşik Krallık, Avrupa, Güney Doğu Asya, Orta Doğu ve bunun gibi bölgelerde satılacak. Yurt dışı fiyatları da belli oldu. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı model 199 dolara satılacak. Depolama alanı 128 GB’ye çıktığında ise fiyat 229 dolara yükseliyor. Gri, gümüş ve yeşil renk seçenekleri de mevcut.

İLGİLİ HABERLER