Teknoloji

Redmi Note 10 serisi teknik özellikleri ile ilgili yeni ipuçları

redmi note 10

Redmi Note 10 serisi mart ayının başından itibaren dünya çapında satışa sunulmaya başlanacak. 4 Mart tarihinde serinin Hindistan lansmanı gerçekleştirilecek. Bunun öncesinde şirket, Redmi Note 10 serisi özellikleri hakkında bazı bilgiler verdi.

Xiaomi, Redmi Note 10 serisi için Mi.com ve Amazon üzerinde özel açılış sayfaları hazırladı. Bu sayfalarda beklenen cihazlarla ilgili bazı özellikler yer alıyor. Başlangıç olarak telefonların oyun için özel olarak tasarlandığının altı çizilen Qualcomm Snapdragon işlemciyle geleceğini görüyoruz. Daha sonra mikro site, seri üyelerinin yepyeni ve hafif bir tasarımla geleceğini, “Daha hafif, daha ince, daha iyi” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz sloganla dile getiriyor. Redmi Note serisi her zaman performans ve pil ömrüyle dikkat çeker. Seri üyelerinde büyük bir pil bulunacak. Aynı zamanda hızlı şarj özelliğini de göreceğiz.

Bunlara ek olarak, cihazlarda yüksek çözünürlüklü ses desteği de bulunacak. Ayrıca daha iyi çalışacak bir titreşim motoru bulunacak. Tanıtım görseli cihazın ekranının orta üst kısmında selfie kamera deliğinin bulunacağını gösteriyor. Ekran Corning Gorilla Glass cam ile korunacak. IP52 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dirençle ek koruma sağlanacak.

redmi note 10

Redmi Note 10 serisinin 4G ve 5G çeşitleri olacak

Ayrıca görselde ses tuşları ve güç butonun da kenarda görülüyor. Fotoğraflara bakıp da güç butonunun aynı zamanda parmak izi okuyucusu olarak kullanıldığını anlamak zor görünüyor. Öte yandan cihazın ekranında LCD mi, yoksa AMOLED panel mi kullanıldığı da şu an için bilinmiyor.

Tanıtıcı görselden ve mikro siteden anladıklarımız bu kadarla sınırlıyken, Xiaomi’nin ilerleyen günlerde seriyle ile ilgili daha fazla bilgi açıklamasını bekliyoruz. Sızıntılar ve dedikodulara ek olarak, seri içindeki Android telefonların 4G ve 5G çeşitlerinin olacağı söyleniyor.

4G çeşidinde Snapdragon 732G işlemci bulunacak. 5G çeşidi ise MediaTek Dimensity serisi yonga set barındıracak. Redmi Note 10 serisinin en üst seviyedeki üyesinde arkada 108 megapiksel kamera bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER