Teknoloji

Redmi Note 10 Pro Xiaomi tarafından parçalarına ayrıldı [Video]

redmi note 10 pro

Xiaomi geçtiğimiz perşembe günü, yani 4 Mart tarihinde Redmi Note 10 serisinin küresel tanıtımını gerçekleştirdi. Bu cihazları yakında Türkiye’de de göreceğiz. Bunun öncesinde Xiaomi, Redmi Note 10 Pro veya Redmi Note 10 Pro Max modelinin resmi söküm işlemini gerçekleştirdi, görüntülerini yayınladı.

Xiaomi tarafından yayınlanan resmi YouTube videosunda, sökülen cihaz küresel Redmi Note 10 Pro’nun küresel versiyonunun gradyan bronz çeşidine ait. Bu cihazın Hindistan’da çıkacak olan Redmi Note 10 Pro Max modeliyle hemen hemen aynı olduğu da belirtiliyor.

Video, arka kapağın kaldırılması ve cihazın arkasının gösterilmesiyle başlıyor. Burada üç parça dikkat çekiyor: İşlemci, depolama birimi, kamera ve iki hoparlörden bir tanesinin yer aldığı üst kısım; ortada yer alan pil ve alt kısım.

Öncelikle, arka panelin üst kısmında kamera ve CPU kapağı görülüyor. Kenar çerçevesi de kaldırılmış. Ayrıca burada ark biçimli, kenara yerleştirilmiş parmak izi sensörü için bağlantı da var. LED flaş kamera kurulumunun yanında yer alıyor. Xiaomi bunu anakarta lehimlemiş gibi görünüyor.

Devam ettiğimizde 108 megapiksel Samsung HM2 sensörünü ve onun yanında ultra geniş, telemakro ve derinlik sensörünü görüyoruz. Bunların hepsi birbirinden ayrı yerleştirilmiş, tek bir modülde yer almıyor. Üst kısımda kızılötesi portu ve 3.5mm kulaklık jakı var.

Bu kurulumun diğer yüzünde ise 16 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Bu arada üst kısmın diğer tarafında CPU, LPDDR4x RAM ve SIM kart tepsisi görülüyor.

Stereo hoparlörden bir tanesi, orta gövdeye sabitlenmiş gibi görünüyor. Daha sonra pil, ortadaki yerinden kaldırıldığında üretici bilgisi ve diğer detaylar ayrıntılı şekilde belli oluyor. 4920mAh/Tipik 5020mAh Lityum iyon polimer pili Çinli Sunwoda Electronics Co Ltd. tarafından üretilmiş.

Son olarak ekranı ve alt kısmı görüyoruz. Alt kısımda diğer hoparlör, USB-C portu ve Z eksenli lineer titreşim motoru yer alıyor. Bu da uzun bir şerit kabloyla anakarta bağlanmış.

İLGİLİ HABERLER