Teknoloji

Redmi Note 10 Pro 5G için ilk işaret

redmi note 10 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

108 megapiksel ana arka kamera, 120 Hz AMOLED ekran ve uygun fiyat gibi özelliklere sahip Redmi Note 10 Pro, son zamanların dikkat çeken telefonları arasında yer alıyor. Telefonun en önemli eksiği olarak ise 5G desteği öne çıkıyor. Ancak 5G uyumlu Redmi Note 10 Pro için de hazırlıklar başlamış gibi görünüyor.

Küresel koronavirüs salgını, 5G şebekesinin kapsama alanının genişlemesini de etkiliyor. Yine de, genişlemenin yavaş ancak istikrarlı biçimde sürdüğü görülüyor. Bu nedenle orta segment cihazlarda bile yeni nesil bağlantı desteğinin bulunması önem taşıyor. Xiaomi’nin portföyünde “Lite” etiketi taşıyan birkaç 5G telefon bulunsa da, bu telefonlar Redmi markalı cihazlardan daha pahalıya satılıyor.

5G destekli Redmi Note 10 Pro’ya dair iddialar, bir görselle de destekleniyor. İspanyolca konuşan ülkeler için hazırlandığı anlaşılan görselde arka panel tasarımı Redmi Note 10 Pro’ya bir hayli benzeyen bir telefon görülüyor. Buna ek olarak, görselde 5G’nin limitlerine meydan okumaktan da bahsediliyor.

redmi note 10 pro 5gBu görsel, Redmi Note 10 Pro 5G için bir garanti vermiyor. Ancak akıllı telefon pazarında yaşanan değişim nedeniyle Xiaomi’nin böyle bir hazırlık içinde olması mantıklı görünüyor. Standart Note 10 Pro’daki Snapdragon 732G işlemcinin yerini 5G versiyonda Snapdragon 750G’nin alabileceği söyleniyor. Bu iddiaların doğruluğunu görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER