Teknoloji

Xiaomi Redmi K60’ın işlemcisi için yeni ve farklı iddia

redmi k50 redmi k60
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi’nin Redmi K60 serisinde tasarım doğrulama aşamasına geldiği biliniyor. Hazırlıklar sürerken, serinin üyeleriyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, standart K60’ın kalbinde MediaTek Dimensity 8200 işlemci bulunacak. Daha önce çıkan haberlerde K60 serisinde Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin tercih edildiği öne sürülmüştü.

Akıllı telefonda ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özellikli 48 megapiksel sensörün üstleneceği söyleniyor. Redmi K50’de de 48 megapiksel bir ana kamera mevcut. K60’ın sensörüyle ilgili diğer detaylar ise şu an için belirsizliğini koruyor.

MediaTek Dimensity 8100’ün takipçisi olan Dimensity 8200 için henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak bu işlemcinin önümüzdeki dönemde çok sayıda telefonda karşımıza çıkacağı şimdiden biliniyor.

Redmi K60 5500 mAh pille gelecek

K60’ta kullanıcıları bekleyen diğer bileşenler konusunda da çeşitli iddialar mevcut. Telefonda QHD+ çözünürlüklü bir ekranın bulunacağı söylense de, ekranın büyüklüğü şimdilik bilinmiyor. 30W kablosuz ve 67W kablolu şarj destekli 5500 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Redmi’nin patronu Weibo’daki takipçilerine Apple’ın iPhone 14 Pro’da tercih ettiği Dynamic Island tasarımını isteyip istemediklerini sormuştu. Dolayısıyla Redmi K60 serisinde Dynamic Island benzeri bir deneyimle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER