Teknoloji

Redmi K50 Gaming Edition gelişmiş soğutma sistemiyle gelecek

Xiaomi Redmi K50 Gaming Edition

Redmi K50 Gaming Edition önümüzdeki hafta Çin’de gözler önüne çıkacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken, telefona dair detayların paylaşımı da başlamış durumda. Xiaomi’nin telefonla ilgili paylaşımlarından birisi de cihazın soğutma sistemi hakkında bilgi veriyor.

Buna göre Redmi K50 Gaming Edition’da telefonun selefine göre yüzde 40 daha iyi ısı tahliyesi sağlayacak bir soğutma sistemi mevcut. Buhar çemberindeki iyileştirme, telefonun sıcaklık yönetiminde yapılan değişikliklerden sadece biri. Redmi K50 Gaming Edition’da iç bileşenleri yenileyen Xiaomi, verimliliği artıracak yeni materyalleri ve süreçleri duyurdu.

Verilen bilgiye göre, bu değişiklikler sadece Snapdragon 8 serisinin ham performansıyla ilgili değil. Oyunlar 90 fps’de çalıştırıldığında işlemcinin ısınmasını engelleyecek optimizasyonlar da telefonda mevcut olacak.

Xiaomi’nin paylaşımlarında öne çıkardığı bir diğer nokta ise telefonun “omuz tuşları”. Omuz tuşlarının bir düğme aracılığıyla ortaya çıktığı tasarımdan vazgeçilmese de, yeni tuşların parmaklara daha iyi oturduğu belirtiliyor.

redmi k50 gaming editionTelefonun kavisli kasasına uygun şekilde yuvarlatılan tuşların mekanizmasındaki 40’tan fazla unsur yeniden tasarlandı. Kamera modülünün tasarımında büyük bir değişiklik görülmezken, metal halka ve tek parça bir camın kameraları koruduğu fark ediliyor.

Xiaomi, Redmi K50 Gaming Edition için Mercedes F1 takımıyla da iş birliğine gitti. Bu iş birliğinde telefonun Mercedes F1 otomobilinin tasarımını hatırlatan özel bir versiyonu da kullanıcılarla buluşacak. Ancak henüz bu versiyon için resmi bir paylaşım değil.

İLGİLİ HABERLER