Teknoloji

Redmi K40 posterleri ekran özelliklerini gösteriyor

redmi k40 ve redmi k40 pro

Redmi K40 serisi, 25 Şubat’ta resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtıma doğru geri sayım devam ederken, Redmi tarafından yapılan paylaşımlar da heyecanı biraz daha artırıyor. Bu paylaşımlar telefonun özelliklerini de gözler önüne seriyor. Daha önce K40’ın arka kamera sistemini yakından gösteren Redmi, şimdi de ekranla ilgili detaylar paylaştı.

Bu paylaşıma göre, K40 serisinde Samsung’un E4 OLED panelleri yer alıyor. Burada E4 ismi, Samsung’un kullandığı yeni nesil materyallerden geliyor. Bu yeni materyaller sayesinde parlaklık seviyeleri artıyor, kontrast ve renk doğruluğu iyileşiyor ve bir taraftan da işlemci gücünden tasarruf sağlanıyor. Başka bir görsel ise 120 Hz yenileme hızını doğruluyor.

TENAA’daki kayıtlara göre, K40 serisinde düz OLED paneller bulunuyor. Parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapan bu ekranın orta üst kısmındaki deliğe ön kamera yerleştirilmiş. Seride K40 ve K40 Pro’nun yanında daha uygun fiyatlı K40S adını taşıyan üçüncü bir modelin de bulunacağı söyleniyor. Ancak henüz bu konuda somut bir işaret gelmiş değil.

redmi k40Sızıntılara göre, K40 Pro’da Qualcomm’un amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 888 bulunacak. K40’ın kalbinde ise Snapdragon 870 yer alacak. 4500 mAh pil, Android 11 işletim sistemi, LPDDR5 RAM, UFS 3.1 depolama alanı, 33W şarj ve Wi-Fi 6 da bahsedilen özellikler arasında bulunuyor. Bu özelliklerin serinin tüm cihazlarında olmayabileceğini söylemek gerekiyor.

Redmi K40 serisi 25 Şubat’ta resmiyet kazanacak olsa da, paylaşımlar sayesinde bu tarihten önce başka detaylar da görüleceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER