Teknoloji

Redmi K40 paylaşımı kamera sistemini gösteriyor

redmi k40 ve redmi k40 pro

Redmi K40 serisi önümüzdeki hafta gözler önüne çıkacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken, yapılan paylaşımlarla da heyecan biraz daha artırılıyor. K40 paylaşımlarının en yenisi, önemli bir detayı da doğruluyor.

Redmi’nin paylaştığı görselde telefonun üçlü arka kamera sistemi görülüyor. Burada dikey olarak yerleştirilmiş iki büyük lens göze çarpıyor. Bu iki lensin arasında ise yatay yerleştirilmiş iki küçük delik bulunuyor. Bunlardan birinin kamera olduğunu anlamak çok zor değil. Diğeri ise mikrofon gibi görünüyor. Ancak Xiaomi Mi 10T serisinde olduğu gibi, işlevsiz bir boşlukla karşılaşmak ihtimaller arasında yer alıyor.

K40 serisinin Qualcomm Snapdragon 888 işlemciyle gelmesi bekleniyor. Ancak Snapdragon 888’i sadece K40 Pro’ya ayrılmış olabileceği belirtiliyor. Standart K40’ta ise Snapdragon 870’in tercih edilebileceği söyleniyor. 4500 mAh pil ve Android 11 gibi özellikler ise TENAA’ya sunulan belgeler sayesinde görülmüştü.

redmi k40Redmi K40 serisinde düz AMOLED panelin tercih edildiğini de TENAA’daki belgeler göstermişti. Tek ön kamera deliğinin bulunduğu bu ekranın parmak izi tarayıcısına ev sahipliği yapması bekleniyor. K40S olarak anılan üçüncü bir cihazın varlığı da konuşulsa da, bu cihazla ilgili olarak somut bir bilgi bulunmuyor. Soruların cevabını almak için 25 Şubat’a kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER