Teknoloji

Redmi K40 Game Enhanced Edition resmiyet kazandı

redmi k40 game enhanced edition

Redmi’nin ipuçlarını bir süredir verdiği akıllı oyun telefonu sonunda resmiyet kazandı. K40 serisi altına yerleştirilen telefon, Redmi K40 Game Enhanced Edition adını taşıyor. Redmi’nin ilk akıllı oyun telefonu olan cihazda oyun deneyimini iyileştirmek amacıyla yerleştirilen omuz tetik tuşları bulunuyor.

Telefonun üçlü kamera sisteminin etrafında titreşimli bir ortam ışığı bulunuyor. Bu ışığın renkleri sürekli olarak değişiyor. Bu ışık gelen arama, mesajlar ve şarj için bildirim göstergesi işlevi de görüyor. Akıllı telefonun ekranı ön kameraya da ev sahipliği yapıyor.

Akıllı telefonun 6.67 inç büyüklüğündeki OLED ekranının yenileme hızı 120 Hz. Dokunuş örnekleme hızı ise 480 Hz. HDR10+ desteği de ekranın özellikleri arasında bulunuyor. Ekranın üç kenarını saran çerçevenin kalınlığı ise sadece 1.8 milimetre.

Telefonun kalbinde MediaTek’in Dimensity 1200 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye eşlik eden bellek seçenekleri 12 GB’ye kadar uzanıyor. Maksimum depolama alanı kapasitesi ise 256 GB. MicroSD kart desteğiyle telefonun depolama alanını genişletmek de mümkün. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5065 mAh kapasiteli pil verecek. Bu pil, 67W kablolu şarj desteğine sahip. Pil USB-C girişi üzerinden dolduruluyor. Akıllı telefon kutusundan Android 11 işletim sistemi ve MIUI 12 kullanıcı arayüzüyle çıkacak.

Redmi K40 Game Enhanced Edition’da ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro kamera sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel kamera bulunuyor.

Redmi K40 Game Enhanced Edition, Çin’de 1999 yuandan (2525 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Bu fiyat karşılığında kullanıcılara 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunulacak. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyon ise 2699 yuan (3411 TL) karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER