Teknoloji

Redmi K30i’de K30’dan farklı bir kamera kullanılacak

Redmi K30 5G k30i

Geçtiğimiz aralık ayında tanıtılan Redmi K30‘un Çin’de satılan versiyonu ile uluslararası versiyonu arasında önemli bir fark söz konusu. 5G desteği telefonun sadece Çin’de satılan versiyonunda bulunuyor. Uluslararası kullanıcılar ise 4G desteğiyle yetinmek zorunda. Ancak bu durum, Redmi K30i olarak anılan yeni versiyonla birlikte değişecek gibi görünüyor.

Redmi K30i’nin dünyanın en uygun fiyatlı 5G telefonu olacağı söyleniyor. Akıllı telefonun Çin dışında da 5G desteğine sahip olacağı iddia ediliyor.

Ancak Xiaomi’nin Redmi K30i’de fiyatı düşük tutmak adına bazı fedakarlıklar yapması bekleniyor. Bu fedakarlıklardan biri için ilk işaret ortaya çıktı. MIUI Kamera uygulamasından alındığı belirtilen bir kod dizisine göre, K30i’de ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. Söz konusu kod dizisinde daha önce Redmi K30 5G için de kullanılan “Picasso” kod adı göze çarpıyor. Burada dörtlü kamera ve 48 MP ifadeleri de yer alıyor.

Redmi K30’un arkasında dört sensörlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde 64 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamera mevcut. K30i’de dörtlü sistem muhafaza edilecek olsa da, ana kameranın çözünürlüğü aşağıya çekileceğe benziyor.

Redmi K30i için henüz ortada somut bir işaret yok. Ancak dedikoduların artması, telefonla yakında tanışmanın muhtemel olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER