Teknoloji

Redmi K30’dan yeni bir haber daha var

redmi k30
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Redmi K30, 10 Aralık itibarıyla resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliğine doğru geri sayım devam ederken, akıllı telefonla ilgili bazı önemli bilgiler de paylaşılmaya devam ediyor.

Bu bilgilerden en yenisi, K30’un işlemcisini ortaya çıkarıyor. Redmi tarafından verilen bilgiye göre, akıllı telefonda Qualcomm’un yeni tanıttığı Snapdragon 765’in daha güçlü grafik işlemci birimine (GPU) sahip versiyonu olan Snapdragon 765G işlemci bulunacak.

Snapdragon 765G ile ilgili tüm detaylar henüz netleşmiş değil. Ancak işlemcide Snapdragon X52 çok modlu 5G modem entegrasyonunun bulunacağı biliniyor. Bu modemin 3.7 Gbps’ye varan bağlantı hızları sağlayacağı belirtiliyor.

Redmi tarafından Weibo’da paylaşılan bir görsel, akıllı telefonun 6.67 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağını ve bu ekranın sağ üst köşesinde çift ön kameraya ev sahipliği yapan 4.38 mm. uzunluğunda bir kesiğin bulunacağını gösteriyor.

redmi k30Redmi K30 dört arka kamerayla gelecek

Redmi’nin K30 ile ilgili verdiği bilgiler bunlarla sınırlı kalmıyor. Akıllı telefonun cam arka panelinin buzlanmış gibi görüneceği belirtilirken, bu panelde dört lensli bir kameranın yer alacağı da doğrulandı.

Söz konusu sistemde ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX686 sensör üstlenecek. Bu sensöre 8, 5 ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameralar eşlik edecek. Şirket, K30 için hazırlanan bir tanıtım videosunu da şimdiden paylaştı.

Redmi K30 ile ilgili detayların tamamı henüz ortaya çıkmış değil. Ancak önümüzdeki hafta itibarıyla gölgede kalan diğer noktalar da netleşmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER