Teknoloji

Redmi K30 Pro’nun özelliklerini duyurmaya devam ediyor

redmi k30 pro

Redmi K30 Pro, 24 Mart’ta resmen gözler önüne çıkacak. Ancak Redmi, şimdiden akıllı telefonun özelliklerini paylaşmaya devam ediyor. K30 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunacağı, telefonun 5G desteğine sahip olacağı ve 64 megapiksel ana arka kameranın varlığı bilinenler arasında yer alıyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi tarafından paylaşılan son görsel ise hem akıllı telefonun arka kamera sistemini hem de çentiksiz ekranı gösteriyor. K30 Pro’da ön kamera telefonun üstünden çıkan açılır mekanizmada bulunuyor.

Standart K30‘da 120Hz yenileme hızına sahip ekran sunan Redmi, K30 Pro’da ise yenileme hızını 60Hz’de tutmayı seçmiş. Samsung tarafından üretilen bir AMOLED paneli tercih eden şirket, “dikkat çekici kalite” vaadinde bulunuyor. AMOLED panel tercihi, Redmi’nin parmak izi tarayıcısını da ekranın içine yerleştirmesini mümkün hâle getirmiş.

K30 Pro’da ekranın yenileme hızını aşağıya çeken Redmi, ön kamera sayısını da ikiden bire indiriyor. Ancak bunun ön kameranın özel açılır mekanizmaya yerleştirilmesine bağlı bir durum olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu özel mekanizma, bir düşüş algıladığında otomatik olarak kapanabiliyor. Redmi’nin bunun için hazırladığı tanıtım videosunu hemen yukarıda izleyebilirsiniz.

Redmi K30 Pro için bir renk seçeneği daha ortaya çıktı

Redmi, Weibo üzerinden yaptığı başka bir paylaşımda ise K30 Pro’nun mor renk seçeneğini gözler önüne çıkardı. Akıllı telefonun yeşil ve beyaz renk seçeneklerine ait fotoğraflar daha önce paylaşılmıştı.

Redmi K30 Pro ile ilgili tüm detayları duymak için önümüzdeki salı gününe kadar beklemek gerekiyor. Ancak akıllı telefonun LPDDR5 RAM, UFS 3.1 depolama, gelişmiş titreşim motoru ve Game Turbo 3.0 gibi özelliklere sahip olacağı da şimdiden bilinenler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER