Teknoloji

Redmi K30 Pro önümüzdeki ay tanıtılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Redmi K30 ve K30 5G geçtiğimiz aralık ayında tanıtılmıştı. 120Hz ekran, dört arka kamera ve iki ön kamera gibi özellikler barındıran telefonun diğer versiyonuna dair dedikodular da bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Redmi K30 Pro adıyla anılan telefon için ilk resmi açıklama da sonunda geldi.

Redmi’nin resmi Weibo sayfasından yapılan paylaşımda, K30 Pro’nun mart ayı içinde tanıtılacağı belirtildi. Akıllı telefonun 5G desteğine sahip olacağı da söz konusu paylaşımla doğrulandı.

Redmi’nin paylaşımı, K30 Pro’yla ilgili önemli bir ipucu da veriyor. K30 ve K30 5G’de çift ön kamera, ekranın üstündeki deliğe yerleştirilmişti. K30 Pro’da ise bu tasarımdan vazgeçilmiş gibi görünüyor. Şirketin ön kamerayı açılır mekanizmaya yerleştirmesi bekleniyor.

redmi k30 pro

Redmi K30 Pro Snapdragon 865 işlemciyle gelebilir

K30 Pro’nun teknik özellikleri henüz bilinmezliğini koruyor. Ancak akıllı telefonda Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisinin ve 5G uyumlu Snapdragon X55 modeminin bulunma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Redmi K30 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4700 mAh kapasiteli pilin sağlaması bekleniyor. Bu pilin 33W şarj desteğiyle geleceği söyleniyor. Akıllı telefonun arkasında dört sensörlü bir kamera sisteminin bulunacağı ve bu sistemde ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX686 sensörün üstlenmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER