Teknoloji

Redmi K30 5G Speed Edition paylaşımı Qualcomm’un sırrını ortaya çıkardı

redmi k30 5g speed edition

Xiaomi, önümüzdeki haftanın başında resmiyet kazanacak Redmi K30 5G Speed Edition isimli telefonu hakkında ipucu verirken bir sırrın da sızmasına neden oldu. Xiaomi’den yapılan paylaşımda, akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 768G işlemciyle geleceği belirtildi. Ancak Qualcomm şu an için bu işlemcinin duyurusunu yapmış değil.

Snapdragon 768G ismi paylaşımda iki defa geçtiği için yazım hatası yapılmış olması ihtimali azalıyor. Standart K30 5G‘ye kıyasla daha yüksek bir performans vadeden Speed Edition, muhtemelen K30 Pro 5G’nin altında bir yerde konumlanıyor. Bu da Snapdragon 765G ve 865 işlemcilerden birinin varlık ihtimalini aşağıya çekiyor.

Snapdragon 865’in yol ortasında yenilenmesi beklenmiyor. Ancak Qualcomm’un Snapdragon 765G için başka planlarının olduğu anlaşılıyor. Snapdragon 768G, ismi itibarıyla Snapdragon 765G’nin geliştirilmiş versiyonu gibi görünüyor. İki işlemcinin aynı mimariyi paylaşması ve Snapdragon 768G’nin performans bakımından mütevazı sıçramalar sunması muhtemel görünüyor.

Snapdragon 768G ile ilgili başka sızıntılar da mevcut. İşlemcinin sekiz çekirdek taşıyacağı ve bunlardan birinin 2.8 GHz, diğerlerinin ise 2.4 GHz frekans hızında çalışacağı söyleniyor. Adreno 620 grafik işlemcisi de Snapdragon 768G’nin parçaları arasında sayılıyor. Yeni işlemcinin benchmark testlerinde selefine kıyasla yüzde 10 daha iyi bir performans sergilediği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Redmi K30 5G Speed Edition, 11 Mayıs’ta tanıtılacak. Bu tarih itibarıyla Snapdragon 768G hakkında daha fazla detay duymak da mümkün olacaktır.

İLGİLİ HABERLER