Teknoloji

5G destekli Redmi K30 için ilk resmi doğrulama geldi

redmi k30

Xiaomi‘nin alt markası Redmi‘nin 5G destekli bir telefon üstünde çalıştığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Bu telefonun gün yüzüne çıkması da çok uzun zaman almadı. Redmi K30 adını taşıyan 5G destekli telefon, markanın genel müdürü Lu Weibing tarafından Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen bir sunumda gözler önüne çıktı.

K30’un en önemli özelliğinin 5G desteği olduğu söylenebilir. Telefonun göze çarpan en önemli görsel unsuru ise sağ üst köşesinde kamera deliği bulunan ekran oluyor. Lu Weibing tarafından paylaşılan görsellerde, akıllı telefonun önünde Samsung Galaxy S10+’ınkine benzer iki kameranın bulunacağı görülüyor.

Redmi K30 çift 5G desteği sunacak

K30’un çift 5G bant desteğiyle geleceği de açıklanan bilgiler arasında bulunuyor. Bu da telefonun 5G desteğinin hem bağımsız hem de bağımsız olmayan şebekelerde çalışacağı anlamına geliyor. Bağımsız olmayan şebekelerde belli görevlerin yerine getirilmesi için hâlâ mevcut LTE altyapısından yararlanıyor. Bu sayede yeni bölgelerde 5G’ye geçişin hızlanması ve maliyetin azaltılması bekleniyor.

redmi k30

Weibing, Redmi K30’un fiyatı konusunda da bazı ipuçları verdi. K30’un piyasadaki en uygun fiyatlı 5G telefon olmayacağını söyleyen Redmi yöneticisi, yine de markanın “hesaplı” doğasını koruyacağını belirtti. Telefonun çift 5G modunu destekleyen Qualcomm 7250 yonga set ile birlikte geleceği iddia edilse de, henüz bu iddia konusunda bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER