Teknoloji

Redmi K20 sızıntılarının ardı kesilmiyor

redmi k20

Xiaomi‘nin alt markası Redmi‘nin yeni akıllı telefonu K20, yakında resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken, Redmi K20 hakkındaki bazı bilgiler şirket tarafından sosyal medya aracılığıyla paylaşılıyor. Ancak bu durum, telefonla ilgili sızıntıların kesildiği anlamına gelmiyor.

Redmi K20’nin Xiaomi’nin genel portföyü içinde bayrağı Pocophone F1‘den alması bekleniyor. Akıllı telefonun arka panelini gösteren bir fotoğraf, kısa süre önce Weibo’da yayınlanmıştı. İnternete sızan yeni bir fotoğraf, telefonun arka panelinin daha yakından detaylı şekilde görmeyi sağlıyor.

K20’nin parlak ve değişken renkli arka paneli, sızan yeni fotoğrafta da göz kamaştırıyor. Bu renk seçeneğinin “Alev Kırmızısı” adını taşıdığı söyleniyor. Arka panelin ana materyalinin cam mı yoksa plastik mi olduğu ise henüz bilinmiyor. Sızan fotoğrafta üç lensli arka kamera modülünü ve Redmi logosunu daha yakından görmek de mümkün oluyor.

redmi k20Redmi K20’nin 6.39 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekran taşıması bekleniyor. Telefona enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilin vereceği söyleniyor. Telefonun ekranında çentik veya kesiğin bulunmayacağı ve açılır bir ön kamera mekanizmasının tercih edildiği belirtiliyor. Ön kameranın çözünürlüğünün 20 megapiksel, arkadaki ana kameranın çözünürlüğünün ise 48 megapiksel olduğu konuşuluyor.

48 megapiksellik ana kameraya 8 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens ve 13 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı lensin eşlik etmesi bekleniyor. Ana kameranın 960 fps ağır çekim ve 60 fps 4K video kaydı yapabileceği de belirtiliyor. Gelen son bilgilere göre, Redmi K20 Qualcomm Snapdragon 855 işlemci taşıyor. Bellek seçeneklerinin 8 GB’ye, dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 256 GB’ye kadar uzanacağı söyleniyor. Gorilla Glass 6 kaplı ekranın içinde parmak izi tarayıcısının da bulunması bekleniyor.

Redmi K20, 28 Mayıs’ta resmen gözler önüne çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER