Teknoloji

Helio G90T’nin ilk müşterisi Redmi oldu

redmi helio g90t

MediaTek, oyun telefonları için geliştirdiği Helio G90 ve G90T yonga setlerini geçtiğimiz gün tanıtmıştı. Şirketin tanıtım toplantısının katılımcılarından birisi olan Redmi’nin marka direktörü Lu Weibing, etkinliğin ardından Weibo hesabı aracılığıyla önemli bir açıklamada bulundu. Weibing, Redmi olarak Helio G90T taşıyan bir telefon üstünde çalıştıklarını ve bu telefonun tüm dünyada satışa sunulacağını duyurdu.

Söz konusu telefonla ilgili olarak şimdilik hiçbir şey bilinmiyor. Ancak bu durum çeşitli tahminlerde bulunmak için bir engel teşkil etmiyor. İki Cortex-A76 ve altı Cortex-A55 çekirdek taşıyan telefonun güçlü bir performans sunması bekleniyor.

Buna ek olarak, Mali-G76 GPU da yonga setin bileşenleri sayılıyor. Tüm sistemin 12nm FinFET mimarisiyle üretilmesi bekleniyor. 2.05 GHz hıza ulaşabilen G90T, 10 GB RAM desteği de sunuyor.

Redmi Helio G90T için yolu açacak

MediaTek, G serisini oyunculara yönelik bir platform olarak tanımlıyor. Dolayısyla Redmi de Helio G90T taşıyan telefonuyla oyunculara ulaşmayı hedefleyecektir. Xiaomi’nin alt markası olan Redmi’nin ardından başka markaların da G90 trenine binmesi sürpriz olmayacaktır. G90 ve G90T’nin orta segmentte konumlandırılması, oyun telefonlarının daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER