Teknoloji

Uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Redmi 9A ve 9C tanıtıldı

redmi 9a

Xiaomi, Redmi 9 serisine yeni üyeler eklemeye devam ediyor. Şirket son olarak Redmi 9A ve 9C adını taşıyan iki yeni telefonun duyurusunu yaptı. 9A ve 9C’nin detaylı teknik özelliklerini görmek mümkün olmasa da, Xiaomi tarafından Facebook’ta yapılan bir paylaşım sayesinde bazı önemli özellikler görülebiliyor.

Redmi 9A’nın kalbinde Helio G25 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 6.53 inç büyüklüğündeki ekran, 720p çözünürlük sunuyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pili veriyor.

Redmi 9A’nın arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera bulunuyor. Bu kamerayı ekranın üstündeki damla çentiğe yerleştirilen 5 megapiksel çözünürlüklü kamera tamamlıyor.

Redmi 9C’nin kalbinde ise Helio G35 işlemci bulunuyor. Bu işlemciyi 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı tamamlıyor. Tıpkı Redmi 9A’da olduğu gibi 9C’de de 6.53 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü bir ekran yer alıyor. Bu telefonda da 5000 mAh kapasiteli bir pil mevcut.

Redmi 9C’de 13 megapiksel ana kameraya iki sensör daha eşlik ediyor. Ancak bu sensörlerin teknik özellikleri ve kullanım amaçları şimdilik bilinmiyor. Telefonun önünde ise 5 megapiksel bir kamera bulunuyor. Redmi 9C’nin 9A’dan farklı olarak arka panele yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısına sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Redmi 9A, Malezya’da 7 Temmuz’da satışa sunulacak. Telefonun fiyat etiketinde 359 Malezya Ringgiti (575 TL) yazacak. Temmuz ayının sonu itibarıyla piyasaya çıkacak 9C içinse 429 Malezya Ringgiti (687 TL) ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER