Teknoloji

Çok yakında beklenen giriş seviyesi telefon Redmi 9 ile ilgili son sızıntılar

redmi 9

Redmi 8 bundan altı ay önce, ekim ayı ortalarında tanıtılmıştı. Redmi Note 9 serisi telefonların çıkışa geçmesiyle birlikte Xiaomi’nin Redmi 9 modelini de tanıtmasını bekliyoruz. Söylentilere göre bu telefonda MediaTek Helio G80 yonga set bulunacak.

Redmi 9’a ait olduğu öne sürülen bir fotoğraf sosyal medyaya düştü. Cihazın gerçek hâlini gösteren bu fotoğrafta arkadaki dörtlü kamera dizisi dikkat çekiyor. Giriş seviyesi telefonda üç lens düşey yönde üst üste sıralanmışken, LED flaşın üstünde de dördüncü bir lens daha bulunuyor.

Dahası, kaynağın belirttiğine göre, Redmi 9’da 13 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunacak.

Öte yandan Redmi 9’un arkasında parmak izi okuyucusunun da bulunacağı görünüyor.

İşlemci, kamera ve parmak izi okuyucusu gibi özellikler ve arka yüz tasarımı dışında şu an için Redmi 9 ile ilgili fazla detay bulunmuyor. Ancak bu giriş seviyesi Android telefonun çıkışının yakın olduğunu düşünüyoruz. Ekran ve eksik olan diğer özellikler de kısa süre içinde netleşecektir.

İLGİLİ HABERLER