Teknoloji

Redmi 9 için uzun süre beklemek gerekmeyecek

redmi 8 9

Redmi 8, geçtiğimiz ekim ayında tanıtılmıştı. Görünen o ki, bu telefonun takipçisi için uzun bir süre beklemek gerekmeyecek. İşaretler, Redmi 9 için çalışmaların şimdiden başladığını gösteriyor.

Yeni bir dedikoduya göre, Redmi 9’un tanıtımı 2020’nin başlarında gerçekleştirilecek. Bu akıllı telefonun kalbinde, MediaTek’in henüz resmi olarak duyurmadığı Helio G70 işlemcisi bulunacak. Bu işlemciye dair şimdilik ortada fazla detay bulunmasa da; isimlendirme/numaralandırma şeması, işlemcinin performans bakımından G90’ın altında olacağını ve daha uygun fiyatlı seçenekleri hedefleyeceğini gösteriyor.

Redmi Note 8 Pro’da işlemci olarak Helio G90T tercih edilmişti. Redmi 8 ise Qualcomm Snapdragon 439 işlemciyle gelmişti. Redmi 9’un performans itibarıyla bu iki cihazın neresinde konumlanacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Yine de, akıllı telefonun en azından selefinin üstünde bir performans sergilemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Redmi 9 6.6 inç ekranla gelebilir

Redmi 9’da 6.6 inç büyüklüğünde çentikli bir ekran bulunacağı belirtiliyor. Redmi 8, 6.22 inçlik bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. G70 işlemciye baz modelde 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Redmi’nin ekstra konfigürasyon seçenekleri sunması da oldukça muhtemel görünüyor.

Redmi 9’un kutusundan Android 10 ve MIUI 11 yüklü şekilde çıkması da sürpriz olmayacaktır. Kamera konusunda da bazı iyileştirmelerin yapılması beklense de, bu konuda şimdilik ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Redmi 9’a dair bilinenlerin önümüzdeki dönemde artması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER