Teknoloji

Giriş segmentine özel Redmi 8 ve Redmi 8A Türkiye’de

redmi 8 ve redmi 8a

Xiaomi orta ve orta üst segment için sırasıyla Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro modellerini tanıtırken, giriş segmenti için de Redmi 8 ve Redmi 8A modellerini satışa sunuyor. Bu Android telefonların da Türkiye fiyatları belli oldu.

Küresel lansmanı kısa süre önce yapılan Redmi 8 modeli, özellikle pil kapasitesiyle öne çıkıyor. 5000 mAh kapasiteli pile sahip olan bu telefon dört güne kadar çalışma imkanı sunuyor. 18 vata kadar hızlı şarj desteğine sahip bu telefon USB-C üzerinden şarj ediliyor. Telefonun arkasında parmak izi okuyucu da bulunuyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 439 yonga set yer alıyor.

6.22 inç damla çentikli ekrana sahip olan bu telefonun önünde 8 megapiksel, yapay zekâ destekli selfie kamerası mevcut. Arkasında ise 12 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü, yapay zekâ destekli çift kamera bulunuyor. 3.5mm kulaklık jakına sahip olan bu telefonun kızıl ötesi portu da bulunuyor.

redmi 8
Redmi 8

Redmi 8A ise geçtiğimiz ay gözler önüne çıkmıştı. Bu modelde de, tıpkı Redmi 8’de olduğu gibi, Qualcomm Snapdragon 439 yonga set yer alıyor. Dahili depolama alanı 32 GB olan telefon için kullanıcılara 2 ve 3 GB RAM seçenekleri sunuluyor. Türkiye’de telefonun sadece 2 GB RAM’e sahip versiyonunun kullanıcılarla buluşacağını belirtmekte fayda var.

Redmi 8A

Akıllı telefonun 6.2 inç büyüklüğündeki ekranı 19:9 görüntü oranına ve HD+ çözünürlüğe sahip. Redmi 8A’ya da enerjisini 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. Arka kamera sayısı ise Redmi 8A’nın 8’den ayrıldığı noktalardan biri. Redmi 8A’nın arkasında sadece tek bir kamera bulunuyor. 12 megapiksel çözünürlük bu kameraya LED flaş eşlik ediyor. Telefonun ekranındaki su damlası şeklindeki çentik ise 8 megapiksellik kameraya ev sahipliği yapıyor.

Redmi 8 ve 8A için ne ödemek gerekiyor?

Hem Redmi 8’in hem de Redmi 8A’nın önü ve arkası Corning Gorilla Glass 5 ekran camıyla kaplı. Her iki telefon da kutularından Android 9 Pie yüklü olarak çıkıyor.

2 GB RAM ve 32 GB dahili hafızalı Redmi 8A‘nın fiyatı 1149 TL olarak belirlendi. Redmi 8‘in ise iki farklı konfigürasyonu satılacak. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı versiyonun fiyatı 1549 TL, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızalı modelin fiyatı ise 1349 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER