Teknoloji

Redmi 8 tanıtıldı: Snapdragon 439, 5000 mAh pil, çift arka kamera

redmi 8 9

Xiaomi‘nin alt markası Redmi, giriş segmentinde sunduğu seçeneklerin sayısını artırmaya devam ediyor. Kısa süre önce 8A modelini duyuran şirket, şimdi de Redmi 8 adını taşıyan akıllı telefonunu tanıttı.

Redmi 8‘in temel özellikleri 8A’nınkilerden çok farklı değil. Ancak akıllı telefonun cam arka panelinde Xiaomi’nin yeni Aura Mirror tasarımı tercih ediliyor. Arkaya bir kamera daha ekleyen Redmi, yeni telefonunda kullanıcılarına daha fazla bellek ve dahili depolama alanı seçeneği sunuyor.

redmi 8Akıllı telefonun önünde 6.22 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü IPS LCD ekran bulunuyor. Ekranın üst kısmındaki çentik, 8 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor. Arka taraftaki çift lensli sistemde ise ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX 363 sensör üstleniyor. Sistemi 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü tamamlıyor.

Redmi 8’de yapay zekâ destekli sahne algılama özelliği, farklı sahneler için önceden belirlenmiş 33 profil sunuyor. Akıllı telefonda kameranın alt kısmına yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısı da mevcut.

redmi 8Redmi 8’de, tıpkı 8A’da olduğu gibi, Qualcomm Snapdragon 439 yonga set bulunuyor. Bu yonga sete 3 veya 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 GB’ye kadar uzanıyor. Telefona enerjisini veren 5000 mAh kapasiteli pil ise 18W hızlı şarj desteğine sahip. Ancak akıllı telefonun kutusundan 10W şarj adaptörü çıkacak.

Redmi 8 ne zaman satışa sunulacak?

Kablosuz FM radyo, 3,5 mm. kulaklık jakı, kızılötesi ve P2i sıçrama koruması telefonun diğer özellikleri arasında bulunuyor.

Redmi 8 için safir mavisi, alaca siyah ve yakut kırmızısı olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefonun 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu Hindistan’da 7 bin 999 rupi (655 TL) karşılığında satılacak. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip versiyon içinse 8 bin 999 rupi (737 TL) ödemek gerekecek. Telefon Hindistan’da 12 Ekim itibarıyla satışa sunulacak. Redmi 8’in Hindistan dışındaki ilk durağı ise Ukrayna olacak.

İLGİLİ HABERLER