Teknoloji

Snapdragon 439 işlemci ve 4000 mAh pilli Redmi 7A duyuruldu

redmi 7a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi’nin Redmi markası altında yeni bir uygun fiyatlı akıllı telefonun duyurusu yapıldı. Redmi 7A, Redmi 6A modelinin takipçisi olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda fiyatına göre bulması zor olan birtakım özellikleri de içeriyor.

Başlangıç olarak, telefonda Snapdragon 439 işlemci yer alıyor. Çentiksiz ekran 5.45 inç büyüklüğe, 18:9 görüntü oranına ve 720 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip. Ekran kenarlara doğru hafifçe kavis de yapıyor.

Telefonun 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza ya da 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza seçenekleri bulunuyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı 256 GB’ye kadar artırılabiliyor.

Kamera tarafında ise akıllı telefonun 13 megapiksel ana kamerasının bulunduğunu ve bunun PDAF ve LED flaş gibi özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası var.

Telefona gerekli olan gücü 4000 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Snapdragon 439 gibi güç tüketimi bakımından verimli bir işlemci kullanıldığını dikkate aldığımızda, Redmi 7A’dan sağlam bir pil performansı bekleyebiliriz. Telefon, kutusundan Android 9.0 Pie yüklü olarak çıkıyor.

3.5mm kulaklık jakının yer aldığını da hatırlatmadan geçmeyelim. Bunlara ek olarak Redmi 7A, sıvı sıçramalarına karşı dayanıklılığı belgeleyen P2i sertifikasına sahip. Diğer bir deyişle çoğu Motorola cihazı gibi suya karşı direnç gösteren nano kaplama barındırıyor.

Redmi 7A’nın fiyatı ve çıkış tarihi, 28 Mayıs’ta düzenlenecek Redmi K20 lansmanında açıklanacak. Telefonun Siyah ve Mavi renk seçenekleri tüketicilerle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER