Teknoloji

Samsung 64 megapiksellik sensörü için ilk müşteriyi buldu

samsung isocell bright gw1

Samsung geçtiğimiz mayıs ayında 64 megapiksel çözünürlüklü ilk kamera sensörünün duyurusunu yapmıştı. Bu sensörü kullanacak ilk akıllı telefon üreticisi de sonunda ortaya çıkmış gibi görünüyor. Xiaomi‘nin alt markası Redmi, 64 megapiksel kamera sensörüyle çekilen örnek bir fotoğrafı Weibo hesabı aracılığıyla paylaştı.

Xiaomi’nin alt markası, 64 megapiksellik sensörün kullanılacağı ilk telefon hakkında fazla detay vermedi. Sadece bir kedi fotoğrafı paylaşan ve kedinin gözündeki detay seviyesine dikkat çeken şirket, yeni telefonunun yakında resmiyet kazanabileceği mesajını verdi.

Redmi’nin paylaşımında doğrudan Samsung’un adı geçmiyor. Ancak sürece bakınca Çinli markanın Samsung’la çalışmış olması ihtimali fazlasıyla yüksek görünüyor. Akıllı telefonlar yıllar önce 64 megapiksel çözünürlüklü kareler oluşturmayı başarsa da, bu çözünürlüğe doğrudan donanımla ulaşmak 2019’da gerçekleştirilebildi.

redmi 64 megapikselRedmi’nin yeni telefonundaki 64 megapiksellik sensörün Tetracell’in bağlama teknolojisini kullanacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu sayede telefonun düşük ışıklı ortamlarda 16 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebileceği belirtiliyor.

Xiaomi’nin yeni Redmi telefonunda 64 megapiksel çekim imkanını opsiyonel bir seçenek olarak sunması muhtemel görünüyor. Kullanıcıların 64 megapiksel çekim özelliğini sadece ışık koşullarının iyi olduğu ortamlarda tercih etmesinin mantıklı olacağı belirtiliyor. Gelişmiş otomatik odaklama, gerçek zamanlı HDR ve 480 fps’de Full HD video çekimi de kamerada bulunması beklenen özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER