Teknoloji

RedMagic 6 Series Tencent Edition tanıtıldı

redmagic 6 series tencent edition

Daha önce sosyal medyada boy gösteren RedMagic 6 Series Tencent Edition, Çin’de gözler önüne çıktı. RedMagic, akıllı oyun telefonunun küresel lansmanının 16 Mart’ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kullanıcılara bu seride RedMagic 6 ve 6 Pro olmak üzere iki cihaz sunuluyor. Her iki akıllı telefonda da 6.8 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekranın maksimum yenileme hızı ise 165 Hz. Touch Choreographer teknolojisi sayesinde yapılan eyleme göre hız 60, 90, 120 ve 165 Hz olarak ayarlanabiliyor. Böylelikle pil tüketimi konusunda bir tasarruf sağlanıyor.

Hem RedMagic 6’da hem de 6 Pro’da ekranın dokunma örnekleme hızı 500 Hz seviyesine kadar çıkıyor. Böylelikle oyunlar için çok yüksek tepkime süreleri mümkün hâle geliyor. Gecikme süresi 8 ms seviyesine kadar çekilebiliyor.

Her iki telefonun da kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye RedMagic 6’da 8 GB, 6 Pro’da ise 12 GB LPDDR5 RAM eşlik ediyor. Her iki telefonda da 5G desteği mevcut. İki cihaz arasındaki temel fark ise Pro versiyonda flaş bellek ve özel ısı tahliye tesisatı bulunması oluyor.

RedMagic 6 Series Tencent Edition fiyatları da belli oldu. RedMagic 6 için 3799 yuan (4365 TL), Pro versiyon içinse 4399 yuan (5090 TL) ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER