Teknoloji

Reddit yakında Facebook’un Haber Kaynağı’na benzeri bir görünüme kavuşacak

reddit yeni tasarimReddit’in ciddi tasarım değişikliklerine hazırlandığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Bu değişimin neler getireceğine dair somut bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Recode sitesine konuşan Reddit CEO’su Steve Huffman, yeni tasarım hakkında çeşitli ipuçları verdi. Huffman’ın açıklamalarına göre, Reddit yeni tasarım ile Facebook Haber Kaynağı’na benzer bir görünüme kavuşacak.

Reddit kısa süre önce yeni bir yatırım turunu tamamlamıştı. Söz konusu turda 200 milyon dolar toplayan şirketin piyasa değeri 1.8 milyar dolara yükselmişti. Tüm kodun baştan aşağıya yeniden yazılmasıyla oluşan yeni tasarım ile sitenin demode görünmesinin engellenmesi amaçlanıyor. Sitenin eski göründüğünü söyleyen Huffman, Reddit’in “eski” kelimesiyle birlikte anılmasını istemediklerini belirtti.

Reddit yeni tasarımı desteklemek adına başka değişiklikler de gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda çalışan sayısını artırma kararı alan şirket, 2017’nin başında 140 olan çalışan sayısını yıl sonu itibarıyla 300’e çıkarmayı planlıyor. Buna ek olarak, platformdaki video içeriklerinin de artırılması hedefleniyor.

Reddit uzun bir süre boyunca video içeriklerini desteklememişti. Şirket servise video yüklenmesini sağlayan özelliğin beta testine bu yıl içinde başlamıştı. Bunun video gösterimine yönelik bir hamle olması muhtemel görünüyor. Ancak CEO Huffman, para kazanmanın Reddit’in önceliğinin olmadığının altını çizdi.

Reddit yeni tasarım ile kullanıcı kitlesini genişletmeyi hedefliyor

Huffman’ın bahsettiği görsel değişimin Reddit kullanıcılarının tamamını memnun etmesi pek muhtemel görünmüyor. Tasarım değişikliğindeki amaç Reddit’in estetik değerini yukarıya çekmek olsa da, bu değişimin kullanıcıların siteyle olan etkileşimini de etkilemesi bekleniyor. Pek çok kişi Reddit’i bir konuyu tartışmaya daha uygun olması nedeniyle Facebook ve Twitter’a tercih ediyor. Dolayısıyla değişimin bazı kullanıcıları rahatsız etmesi kimseyi şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER