Teknoloji

Reddit aldığı 50 milyon dolarlık yatırımın yüzde 10’unu kullanıcılarıyla paylaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

reddit-logo-230313

ABD’de internetin en popüler duraklarından biri olan Reddit, 50 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını doğruladı. Ancak işin ilgi çekici kısmı Reddit’in aldığı yatırımın miktarından ziyade, bu yatırımın yüzde 10’luk kısmının mevcut Reddit kullanıcılarıyla paylaşılacak olması. Bu paranın nasıl dağıtılacağı konusunda henüz açıklığa kavuşmasa da; baş yatırımcı Sam Altman, Bitcoin’in oluşumu ve dağıtımında kullanılana benzer bir blok zincir yönteminin uygulanmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Yeni şirketler için kuluçkalık yapan Y Combinator’ın başkanlığını yürüten Altman, aynı zamanda Y Combinator’ın temellerini atan ekibin üyelerinden biri. Bir kullanıcı topluluğu olan sitelerin yine kullanıcıları tarafından sahiplenmesi gerektiğini belirten Altman, yıllardır bu düşüncesini gerçekleştirmek için mükemmel yolu bulamadığını ifade etti.

Para birimi ve sözleşme oluşturma konusunda merkeziyetçi olmayan bir sistemin kurulmasıyla birlikte yeni bir şeyler denemenin zamanının geldiğini düşünen Altman, blok zincirin ortaya çıkışının limited şirketlerinden bu yana kurumsal yapıdaki en büyük evrim olabileceğini belirtti. Sistemin nasıl işleyeceği konusunda henüz somut bir fikirlerinin olmadığını söyleyen Altman, tüm yatırımcıların bu konuda istekli olduğunu ve bir şekilde amaçlarına ulaşacaklarını dile getirdi.

Reddit’in diğer yatırımcıları arasında Andreessen Horowitz ve Sequoia Capital gibi büyük şirketler, Peter Thiel ve Ron Conway gibi melek yatırımcılar, Snoop Dogg ve Jared Leto gibi ünlü isimler yer alıyor. Reddit CEO’su Yishan Wong ise yatırım almalarının kendilerinin zengin ve başarılı olduğu anlamına gelmediğini, paranın çok çabuk değersiz hâle gelebileceğini, değerin ise zamanla ve sıkı çalışmayla inşa edilebileceğini belirtti. Reddit gelen kaynağı işe yeni çalışanlar almak, artan altyapı maliyetlerini karşılamak ve moderasyon için yeni araçlar geliştirmekte kullanacak.

İLGİLİ HABERLER