Eğlence

Reddit TikTok benzeri dikey video özelliğini iOS’te kullanıma sunuyor

reddit

Türkiye’de pek popüler olmayan, ancak yurt dışında dikkate değer bir kullanıcı kitlesi bulunan Reddit mobil uygulamasında dikkate değer bir yenilik var. Uygulamayı açanalar arama çubuğunun yanında yeni bir video düğmesi fark edeceklerdir. Bu, forum platformunun TikTok’a rakip yeniliğine açılıyor. TechCrunch, takip edilen veya bazı takip edilmeyen alt dizinlerden içerik çeken video akışının cuma günü iOS kullanıcılarına sunulmaya başladığını kaydetti.

TikTok benzeri bir deneyim sunan bu video akışı Reddit’in geniş dünyasından içerikler içeriyor ve dikey video gösterimi yapıyor. Etkileşim seçenekleri arasında, yorum yapma, ödül verme (madalyalar ve tepkiler satın almak için Reddit’in uygulama içi para birimini kullanma) ve paylaşmanın yanı sıra olumlu ve olumsuz oylar yer alıyor.

Reddit’in takip etmediğiniz alt dizinlerden video içeriğini nasıl çektiği tam olarak bilinmiyor. TikTok, algoritmasıyla ünlüdür. Ancak TechCrunch ve The Verge gibi kaynaklar, Reddit’in benzer bir şey kullanıp kullanmadığını sorduğunda, şirket yorum yapmaktan kaçındı.

Reddit’in videoya daha fazla yönelmesi çok şaşırtıcı olmamalı. Zaten TikTok rakibi kısa formda video uygulaması Dubsmash’i satın aldığında bunun işaretlerini vermişti. Yaratıcı video uygulamasının bu Reddit özelliğinde çok büyük etkisi yok, ancak Reddit video araçlarını ve yenilikleri ileride platformuna dahil etmeyi planlıyor.

Reddit, özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağını veya Android’e gelip gelmeyeceğini henüz açıklamadı.

İLGİLİ HABERLER