Teknoloji

Reddit tacizle mücadelede uygulayacağı yeni kuralları duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

reddit-logo-230313

ABD’nin en popüler çevrim içi platformlarından biri olan Reddit, üyeleri arasındaki tacizi önleme konusunda bundan böyle daha aktif bir tavır takınacağını açıkladı. “Fikirleri yükselt, insanları koru” sloganıyla hareket edeceklerini söyleyen site yöneticileri, bundan böyle platformda saldırı veya tacize uğrayan bireylerin korunacağını belirttiler.

Bugüne kadar gevşek yönetim anlayışıyla bilinen Reddit, bu gevşeklik sayesinde her konuda farklı seslerin duyulduğu bir platform halini almıştı. Site yöneticileri sadece istenmeyen paylaşımlar (spam) ve oy manipülasyonu gibi konularda işleyişe müdahale ederken, üyeler arasındaki tartışmalara belli bir mesafede kalmayı tercih etmişlerdi.

Ancak üyeler arasındaki tartışmalarda belli çizgilerin aşılması ve ortaya tehditkâr mesajların çıkması, Reddit’in yönetim anlayışının sorgulanmasına neden olmuştu. Taciz ve kötü muameleyi önleme konusunda yeni kuralların duyurulması, Reddit’in kamuoyunun belli bir bölümünün gözündeki imajını düzeltse de; kimi kullanıcılar sitede daha önce yaşanan özgür tartışma ortamının zarar göreceğine inanıyor. Reddit yöneticileriyse gerçekleştirilecek değişikliklerden kullanıcıların yüzde 99.99’unun etkilenmeyeceğini iddia ediyor.

İLGİLİ HABERLER