Teknoloji

Reddit SSL ile trafiğini tamamen şifreliyor

reddit-logo-230313

Reddit, 29 Hazirandan itibaren tüm sayfalarını SSL ile şifreleyeceğini açıkladı. Siteye halihazırda https://www.reddit.com adresi üzerinden erişilebiliyor, ancak yeni sistem tüm bağlantıları sitenin SSL korumalı versiyonuna yönlendirecek.

Böylelikle kullanıcılara daha fazla gizlilik sağlanmış olacak. SSL üzerinden bağlananlar ağlarda Reddit ziyaretçisi olarak gözükecek, ancak tüm iletişim gizli tutulacak. Bu da ağ yöneticilerinin kullanıcı isimlerini görmesini engelliyor. Takma isimli kullanıcıların üstüne kurulan Reddit için söz konusu gizlilik büyük önem taşıyor.

Geçtiğimiz haftalarda aralarında Wikipedia’nın da bulunduğu bazı web siteleri, standart şifrelemeye geçiş yapmıştı. SSL sayesinde saldırganların meşru yasal trafiğe zararlı yazılım yerleştirmesinin de önüne geçiliyor. Maddi hedefler de, Reddit’in söz konusu yöntem değişikliğini yapmasının faktörleri arasında sayılıyor. Google, geçtiğimiz ağustos ayında SSL kullanan sitelere sıralamalarda öncelik vereceğini açıklamış ve güvenli bağlantıyı teşvik etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER