Teknoloji

Reddit mobil uygulamasını sohbet özelliğiyle güncelliyor

reddit

reddit mobilReddit mobil uygulamasını daha interaktif ve sosyal hâle getirmek amacıyla hazırladığı yeni özelliklerini duyurdu. Hem iOS hem de Android üzerinde kullanıcılarla buluşan yenilikler arasında göze ilk olarak kullanıcılar arası sohbet özelliği çarpıyor. Reddit’in bir süredir test ettiği sohbet aracı, herkese açılan beta programı çerçevesinde servisin mobil uygulamalarındaki yerini aldı.

Reddit aynı zamanda resimleri, videoları, GIF’leri daha kolay görüntülemeyi sağlayacak bir tiyatro modunu mobil uygulamasına ekledi. Canlı yorumlar özelliğini mobil uygulamasına yerleştiren servis, şimdiye kadar sadece iOS’te bulunan hızlı okuma butonunu Android kullanıcılarına da sunmaya başladı. Mobil cihazları yoğun biçimde kullanan üyelerini de düşünen Reddit, kullanıcıların siteye katılım yıldönümlerini diğer kullanıcılara gösteren bir doğum günü pastası ikonunu da profillere ekledi. Söz konusu ikon hem masaüstünde hem de mobilde görüntülenebiliyor.

Kullanıcılarına yeni özellikler sunan Reddit, aynı zamanda topluluk yöneticilerini de yeni moderasyon araçları ile sevindiriyor. Bu araçlar arasında “mod modu” olarak adlandırılan bir özellik de bulunuyor. Bu modda yöneticilerin içerikleri onaylamaları veya kaldırmaları kolaylaşıyor. Moderasyon kuyruğunun mobil cihazlar üzerinden yönetilebilmesi de yenilikler arasında yer alıyor.

Reddit mobil platformlar üzerine yoğunlaşmaya 2015’te başlamıştı

Reddit mobil platformları uzun süre boyunca göz ardı etmiş, 2015’te kurucuları Steve Huffman ve Alexis Ohanian’ın yeniden dümene geçmesinin ardından mobil cihazlara yönelik çözümlere ağırlık vermeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER