Teknoloji

Reddit çift aşamalı doğrulama özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor

reddit cift asamali dogrulamaReddit çift aşamalı doğrulama özelliğini aylardır devam eden beta testlerinin ardından tüm kullanıcılarına sunmaya başladı. Şirket söz konusu özelliğini küçük bir kullanıcı grubu, moderatörleri ve üçüncü taraf uygulama geliştiricileriyle test etmişti.

Çift aşamalı doğrulama özelliği, Reddit kullanıcılarına ikinci bir güvenlik katmanı sunuyor. Sisteme girerken önce şifrelerini giren kullanıcılar, ardından telefonları üzerinden oluşturdukları 6 haneli doğrulama kodunu yazıyor. Güvenlik kontrolü aracı hem masaüstünde hem mobilde hem de üçüncü taraf uygulamalarda çalışıyor. Çift aşamalı doğrulamadan yararlanmak için Google Authenticator, Authy, veya TOTP protokolünü destekleyen bir uygulamayı kullanmak gerekiyor.

Çift aşamalı doğrulamayı aktif hâle getirmek için önce Reddit’in tercihler bölümüne gidiliyor. Ardından şifre/e-posta sekmesi seçiliyor. Çift aşamalı doğrulama aktive edildikten sonra talimatlarla birlikte kurulum tamamlanıyor.

Reddit çift aşamalı doğrulama sistemi yedek kod desteği de sunuyor

Çift aşamalı doğrulama sayesinde Reddit hesabı, şifre başkası tarafından ele geçirilse bile, korunmuş oluyor. Reddit çift aşamalı doğrulama sistemi aynı zamanda 10 adet yedek kod da oluşturabiliyor. Böylelikle telefonunu kaybeden veya doğrulama uygulamasıyla sorun yaşayan kullanıcılar, bu kodlardan biriyle Reddit’e giriş yapabiliyor. Reddit, SMS üzerinden gönderilen kodlar veya donanım yapıları için destek sunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER