Teknoloji

Ellen Pao işleri batırdıklarını kabul etti ve daha iyi bir Reddit’in sözünü verdi

reddit-070715

Reddit CEO’su Ellen Pao, bir açıklama yaparak sitenin iletişim problemleri ve verdiği sözleri yerine getirememesinden dolayı Reddit kullanıcılarından özür diledi. “İşleri batırdık” diyen Pao, bu durumun sadece son zamanlarla sınırlı olmadığını, geçtiğimiz yılları da kapsadığını dile getirdi.

Pao geçtiğimiz haftasonu Reddit’in çok sayıda bölümünün kapanmasına neyin neden olduğu konusunda detaylı bilgi vermezken, siteyi daha iyi hâle getirmek için bazı değişiklikler planladıklarını ifade etti. Yeni moderasyon araçları sayesinde Reddit moderatörlerinin endişelerini Reddit çalışanlarına aktarmaları kolaylaşacak. Moderatörlere seslenmeyi ihmal etmeyen Ellen Pao, Reddit’e yaptıkları katkılar nedeniyle moderatörlere teşekkür borçlu olduklarını belirtti ve sorumluluğun kendisinde olduğunun altını çizdi.

Pao’nun paylaşımına Reddit kullanıcılarından gelen tepkiler ise pek olumlu olmadı. Pek çok kişi Pao’ya problemleri neden daha önce paylaşmadığı sorusunu yöneltti. Ellen Pao ise yorumları genellikle negatif oylar aldığı için Reddit aracılığıyla iletişim kurmanın zor olduğunu belirti.

Reddit kullanıcıları Pao’nun notunda verdiği sözlerle ilgili kaygılarını paylaşmayı da ihmal etmediler. Reddit topluluğunun görene kadar değişikliklere inanmayacağını bildiğini söyleyen Pao, verdiği sözlerin şu an için sadece kelimelerden ibaret olduğunu, ancak Reddit ekibinin bu sözleri gerçeğe dönüştürecek kapasitesinin bulunduğunu ifade etti. Ellen Pao, Reddit kullanıcılarının şikayetlerini duyduklarının altını çizdi.

Ellen Pao’nun liderliği altında değişmeye devam eden Reddit, geçtiğimiz ay tacizi, intikam pornosunu ve çalınan çıplak fotoğrafların yayınlanmasını yasaklamıştı. Site, nefret içerikli yorumları da geçtiğimiz ay içinde yasak kapsamına almıştı. Bu kararlar kimi kullanıcılar tarafından Pao’nun ifade özgürlüğüne bir darbesi olarak tanımlanırken, yöneticiler kararların Reddit’i daha iyi ve dost canlısı bir siteye dönüştürme amacıyla alındığını dile getirmişlerdi.

İLGİLİ HABERLER