Teknoloji

RED Hydrogen telefon programında radikal değişikliğe hazırlanıyor

red hydrogen one

RED Hydrogen One telefonunu geçtiğimiz kasım ayında çıkarmıştı. Ancak telefonda özellikle kamera teknolojisindeki eksiklikler göze çarpmıştı. Modül sisteminin bu eksikliği kapatmasını bekleyenlerin ise kısa vadeli bir çözüm için sabırsızlanmamasında fayda var. Hydrogen One’ın internet sitesinden konvansiyonel kamera modülüne ilişkin referansları geri çeken RED, modülün akıbeti konusunda akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına yol açtı.

RED’in kurucusu Jim Jannard, modüle yönelik referansların neden kaldırıldığı konusunda bilgi vermedi. Şirketinin Hydrogen programında radikal değişiklikler yapmaya hazırlandığını belirten Jannard, hem profesyonellere hem de sıradan kullanıcılara hitap etmeye hazırlandıklarını belirtti. Kamera sisteminde yapılması planlanan değişikliklerin de bu doğrultuda şekillenmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Yerleşik kamera sisteminin gelişiminden yine mevcut Hydrogen ekibinin sorumlu olacağı, profesyonel modülün gelişiminin ise RED içindeki başka bir ekibe teslim edileceği belirtiliyor. RED modül programındaki değişikliklerin ise patentlerin alınması ve değişikliklerin onaylanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Jim Jannard, RED Hydrogen One için yolun sonunun gelmediğinin altını çizdi. Jannard, mevcut versiyonunun profesyonel kamera hazır hâle geldikten sonra da desteklenmeye devam edeceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER