Teknoloji

RED Hydrogen One’ın çıkışına az bir zaman kala yeni özellikleri ortaya çıktı

red hydrogen oneProfesyonel video kameralarıyla bildiğimiz RED’in bir süre önce ön gösterimini gerçekleştirdiği Hydrogen One adlı akıllı telefonun henüz net bir piyasaya çıkış tarihi yok. Ancak telefonun Amerikan Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC9 onay sürecini bu hafta içinde tamamladığı haberi geldi.

Hydrogen One’ın RED’in ABD’de satmaya izinli bir akıllı telefon olduğunu onaylamasının yanı sıra, FCC dosyası sayesinde telefon hakkında birtakım ek detayları da öğrenmiş oluyoruz. Telefonda 4510 mAh kapasiteli pil, çift SIM kart yuvası bulunacak.

Hydrogen One bundan bir yılı aşkın zaman önce duyurulmuştu. RED bu ürünün alüminyum versiyonunu 1195 dolar, titanyum versiyonunu ise 1595 dolardan ön siparişe açmıştı. Ne var ki, ön sipariş dönemi uzun zaman önce kapandı. Telefonun en başta 2018’in başlarında piyasaya çıkması planlanıyordu. Ancak art arda gelen ertelemeler sonucunda çıkış tarihi ağustos ayına atıldı.

RED’in kurucusu Jim Jannard, geçtiğimiz günlerde şirketin forumlarında sertifikasyon süreci nedeniyle bu sürenin kaydığını belirtti. Telefon ABD’de AT&T ve Verizon gibi iki büyük operatör tarafından satılacak. AT&T’nin ürünle ilgili sayfasında çıkış zamanı olarak 2018 sonbaharı işaret ediliyor.

RED Hydrogen One’da iki kendine has özellik üzerinde duruyor. Bu sayede yüksek fiyatlı diğer akıllı telefonlarla rekabet etme fırsatı yakalayacak. Bunlardan ilki, Hydrogen One’ın daha büyük boyutlu, modüler kamera kurulumlarına ev sahipliği yapmasını sağlayacak aksesuar sistemi. Şimdiye kadar bu sisteme uygun sadece bir tane modül duyuruldu. O da Lucid adlı bir kamera şirketi tarafından geliştirilmiş üç boyutlu 8K kamera aksesuarıydı.

Dikkate değer diğer özellik de Hydrogen One’ın 5.7 inçlik holografik ekranı. Bu da RED’in yeni 4-View video formatını kullanarak herhangi bir gözlüğe gerek duymadan ekranda 3D efektini yaratacak. Telefonu çıplak gözle görmeden bu özelliğin nasıl işlediği konusunda fikir yürütmek pek mümkün görünmüyor. Ancak RED’in daha önce gerçekleştirdiği bir Hydrogen One ön gösteriminde telefonu görenler, efektin fazlasıyla etkileyici olduğuna dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER