Teknoloji

RED Hydrogen One kasım ayında raflarda olacak

red hydrogen one

red hydrogen one2018’in sonbaharı akıllı telefon pazarı için oldukça hareketli geçecek. Önümüzdeki perşembe günü Galaxy Note 9 ile başlayacak hareketlilik eylülde tanıtılacak yeni iPhone’lar ve ekimde tanıtılacak Google Pixel 3 ve Huawei Mate 20 aileleriyle devam edecek. Daha önceden duyurulan RED Hydrogen One da sonbaharın merakla beklenen ürünleri arasında bulunuyor.

Profesyonel video kameralarıyla tanınan RED’in akıllı telefon projesi çok uzun bir süre önce şekillenmeye başlamıştı. Ancak hazırlık sürecinde ortaya çıkan engeller, Hydrogen One’ın çıkışının birden fazla kez ertelenmesine yol açmıştı.

“Holografik medya makinesi” olarak tanımlanan Hydrogen One’ın çıkışı için ilk olarak 2018’in ilk çeyreği işaret edilmişti. Ancak daha sonra bu tarih sırasıyla 2018 yazı ve 2018 sonbaharı olarak güncellenmişti.

Uzun süredir beklenen kesin çıkış tarihi sonunda açıklandı. RED’in kurucusu Jim Jannard, Hydrogen One’ın ön sipariş verenlere sevkiyatının 9 Ekim itibarıyla başlayacağını açıkladı. İlk etapta siyah alüminyum kasalı modellerin sevkiyatını yapacak olan şirket, daha sonrasında Titanium versiyonun sevkiyatına başlayacak. Titanium versiyonun üretiminin zorluğuna dikkat çeken Jannard, ön siparişlerin ardından bu versiyonu bulmakta sıkıntı yaşanabileceğini açık yüreklilikle itiraf etti.

RED Hydrogen One, 2 Kasım itibarıyla yurt dışında raflardaki yerini alacak. Akıllı telefon ABD’de AT&T ve Verizon tarafından satışa sunulacak. Telefona sahip olmak isteyenlerin ise 1295 dolar ödemek gerekecek.

RED Hydrogen One ile 9 Ekim’den önce tanışmak isteyenlerin önünde bir seçenek bulunuyor. Fazlasıyla sınırlı sayıda üretilen geliştirici dostu “Houdini” modeli 31 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında “ilk gelen alır” yaklaşımı çerçevesinde geliştiricilere sunulacak. Houdini programına katılmak isteyenlerin RED Hydrogen One için ön sipariş vermiş olması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER