Teknoloji

RED Hydrogen akıllı telefon projesiyle ilgili çok önemli açıklama yaptı

red hydrogen one

RED’in iddialı Hydrogen telefon projesi, sadece Hydrogen One adlı tek bir cihazın çıkarılmasının ardından sona erdi. Şirketin kurucusu Jim Jannard konuyla ilgili duyuruyu yapan kişi oldu. Jannard, Hydrogen projesini kapattığını, kendisinin de çeşitli sağlık sorunları nedeniyle emekliye ayrıldığını açıkladı.

Yurt dışında 1295 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuş olan RED Hydrogen One, üst sınıf kamera şirketinin çıkardığı ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyordu. 2017’de duyurusu yapılan akıllı telefon, holografik ekran gibi bazı cesur yeniliklere sahipti. Üst çentiğe yerleştirilmiş kamera sistemi, telefona zamanla eklenerek onun yeteneklerini geliştirecek modüler eklentiler de planlananlar arasında bulunuyordu. Çeşitli gecikmelerden sonra telefonun resmi çıkışı Ekim 2018’de yapılmıştı.

Sözü verilen modüller hiçbir zaman çıkmadı. Geçtiğimiz mart ayında ise Jannard, Hydrogen programında büyük değişikliklerin duyurusunu yaptı. Hydrogen One için eklentiler çıkarmak yerine şirket Hydrogen One akıllı telefonun, RED ekibi tarafından tasarlanmış özel bir kamerayı taşıyacak bir modeli üzerinde çalışacaktı. Üstelik orijinal modelde kullanılan artan bileşenler yerine yepyeni parçalar kullanılacaktı.

Ayrıca RED, Hydrogen One kıllı telefonun fiyatını da 645 dolara düşürerek yarı yarıya azaltmış oldu. Görünüşe göre şirket, programı iptal etmeden önce son bir gayretle stokları boşaltma denemesinde bulunmuş.

Jannard, Hydrogen One’ın adını vermediği Çinli donanım üreticisini de suçlamıştı. Geçtiğimiz temmuz ayında orijinal telefon modeliyle ilgili olarak önemli oranda düşük performans gösterdiğini kaydetmişti. Hydrogen Two modeli için ise yeni bir üretici ortak ile çalışmayı düşündüklerini ima etti. Ancak yapılan duyuruyla birlikte, Hydrogen One’ın takipçisi cihaz için çalışan şirketin de çalışmalarını bırakması gerekecek. Ya da üstünde çalıştığı telefonu en azından Hydrogen markası altında sunmayacak.

Hydrogen One sahipleri ortada kalmayacak

Hydrogen One modelini satın almış olan müşteriler ortada bırakılmayacak. Jannard’ın yazısında da Hydrogen One’ın gelecekte desteklenmeye devam edileceği kaydedildi. Ayrıca yönetici, RED’in gelecek kamera modeli Komodo 6K ile ilgili ipuçları da verdi. Bu modelin çıkışının yakın olduğunu ve Hydrogen One ile de diğer modeller gibi çalışabileceğini kaydetti.

RED’in orijinal modeldeki hatalarından ders alıp gelecek için daha iyi bir şeyler ortaya koymasını bekleyenler, bu duyuruyla hayal kırıklığına uğramış oldular.

Jannard, 1999 yılında şirketi kurduğundan beri RED ve üst sınıf kameralarının yüzü olmuştu. Söylediğine göre RED Digital Cinema, RED’in mevcut başkanı Jarred Land, idari başkan yardımcısı Tommy Rios ve pazarlama ve kreatif işler başkan yardımcısı Jamin Jannard’ın liderliğinde ilerleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER