Eğlence

Red Dead Redemption 2 PC versiyonunun işaretleri görüldü

red dead redemption 2 pc

26 Ekim’de yayınlanan Red Dead Redemption 2‘nin 2018’in en popüler olduğunu söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Şu günlerde fazlasıyla konuşulan oyun, hem oyunculardan hem de eleştirmenlerden övgü alıyor. Oyunun ilk etapta sadece PlayStation 4 ve Xbox One için yayınlanması ise PC’yi tercih eden oyuncuların eğlenceyi kaçırmasına yol açıyor. Ancak Red Dead Redemption 2 PC versiyonuna dair işaretlerin görülmesi, bu durumun yakında değişebileceğini gösteriyor.

Red Dead Redemption 2‘nin PC’ye gelebileceğine dair somut işaretlerden ilkine oyunun mobil uygulamasının Android versiyonunda rastlandı. Söz konusu uygulama sayesinde oyuncular telefonları üzerinden oyundaki haritalara bakabiliyor ve oyundaki olay günlüğünü kontrol edebiliyor. Uygulamanın Android versiyonunun kodlarını inceleyen BlackScout rumuzlu GTAForums kullanıcısı, Red Dead Redemption 2’nin PC versiyonunun varlığını işaret eden oyun parametrelerine ve oyun fonksiyonlarına rastladığını ifade etti.

BlackScout tarafından bulunan ayarlar, grafikler için sunulan önceden belirlenmiş seçenekleri de içeriyor. Düşük ve ultra yüksek gibi grafik kalitesi seçeneklerine PC oyunlarında rastlanıyor. Buna ek olarak, daha önce yine Rockstar Games’in imzasını taşıyan Grand Theft Auto V’te kullanılan ve sadece PC için mevcut olan Nvidia’nın TXAA teknolojisine yönelik bir referansın varlığı da dikkat çekiyor. Uygulamanın kod satırlarından birinde ise PC versiyonunun ismi özellikle geçiyor. Bütün bu işaretler Rockstar Games’in Red Dead Redemption 2’yi PC’ye getirmek için somut hazırlıklar içinde olduğunu düşündürüyor.

Red Dead Redemption 2 PC versiyonu için resmi açıklama yok

Red Dead Redemption 2 PC versiyonu için somut sayılabilecek ipuçları görülse de, henüz Rockstar Games’ten resmi bir açıklama gelmediğini hatırlatmak gerekiyor. Bu nedenle işaretlere temkinli yaklaşmakta fayda var. Yine de, oyunun popülaritesi nedeniyle PC versiyonunun da çıktığını görmek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER