Teknoloji

Realme X7 Pro’nun özellikleri netleşiyor

realme katlanabilir telefon

Realme X7 serisi 1 Eylül itibarıyla resmiyet kazanacak. Seride amiral gemisi görevini ise X7 Pro üstlenecek. 5G desteği sunacak olan Realme X7 Pro, 120Hz yenileme hızına sahip ekranla gelecek. Realme’den henüz teknik özellikler konusunda detaylı bir bilgi verilmese de, Çinli duyumcu Digital Chat Station X7 Pro’ya dair önemli bilgiler paylaştı.

Buna göre, Realme X7 Pro’da Samsung tarafından üretilen 6.55 inç büyüklüğünde bir Full HD+ ekran paneli bulunacak. Bu ekranın sol üst köşesindeki delik yuvarlak ön kameraya ev sahipliği yapacak.

Realme tarafından Weibo’da paylaşılan bir görsel, ekranın üç kenarındaki çerçevenin oldukça ince olacağını gösteriyor. Ses kontrol tuşlarının telefonun sol kenarına yerleştirildiği de burada fark ediliyor.

Akıllı telefonun arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde 64 megapiksel ana kameraya 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüklü üç sensörün eşlik edeceği belirtiliyor. 8 megapiksel çözünürlüklü sensörün ultra geniş açılı olacağı, diğer kameraların ise makro ve derinlik sensörü işlevi görmesi bekleniyor.

Realme X7 Pro’da sekiz çekirdekli 2.6 GHz bir işlemci bulunacağı belirtiliyor. Bu işlemcinin Dimensity 1000+ olma ihtimali yüksek görünüyor. 8.5 mm. kalınlığındaki telefonun tartıda 184 gram çektiği, telefonun çift hücreli 4500 mAh kapasiteli pilinin de 65W hızlı şarj desteğine sahip olduğu mevcut bilgiler arasında bulunuyor.

Seride Realme X7 ve X7 Pro dışında başka cihazların olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Bu sorunun cevabını almak için 1 Eylül’e kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER