Teknoloji

Realme X50 Pro Player’ın özellikleri resmi belgelerde görüldü

realme x50 pro player

Akıllı telefon üreticilerinin belli bir zaman aralığı içinde bir telefonun farklı versiyonlarını çıkarması doğal bir durum. Bu yolu izleyen üreticilerden biri olan Realme, 25 Mayıs’ta X50 Pro Player adını taşıyan bir telefonu tanıtmaya hazırlanıyor. Bu telefonun temelinde adından da anlaşılabileceği üzere X50 Pro 5G modeli bulunuyor. Ancak Realme tarafından Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’ya gönderilen belgeler, bazı farkları gözler önüne seriyor.

X50 Pro 5G ve X50 Pro Player aynı tasarımı, işlemciyi ve bellek kapasitesini paylaşıyor. Ancak yeni telefon kamera teknolojisi bakımından daha düşük bir yerde duruyor. Ana kamera çözünürlüğü 48 megapiksele inerken, ön tarafa da 16 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın yerleştirildiği görülüyor.

X50 Pro Player da 6.44 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Full HD+ çözünürlüklü bu ekran, parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Telefon için 6, 8, 12 GB olmak üzere üç farklı RAM ve 128, 256, 512 GB dahili depolama alanı seçeneklerinin sertifikasının alındığı görülüyor.

Akıllı telefonun arka kamera sistemi 48, 8, 2 ve yine 2 megapiksel çözünürlüklü sensörlerden oluşuyor. X50 Pro 5G’de ise 64 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel telefoto kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Realme’nin yakınlaştırma lensini bir makro kamerayla değiştirdiği düşünülüyor.

X50 Pro 5G’nin önünde 32 megapiksel ana kamera ve 8 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı kamera bulunuyor. X50 Pro Player’da ise ana kamera çözünürlüğü yukarıda da belirttiğimiz gibi 16 megapiksele iniyor. 8 megapiksel geniş açılı kameranın yerini de 2 megapiksel derinlik sensörü alıyor.

Realme X50 Pro Player için kamerada bir tür maliyet kesintisi yapılsa da, telefonun özellikle oyun performansını artırmaya yönelik bazı değişikliklerle birlikte gelmesi kesin gibi görünüyor. Bu değişikliklerin Realme UI kullanıcı arayüzünün yardımıyla yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER