Teknoloji

Realme X50 Pro 5G çift ön kamerayla gelecek

realme x50 pro 5g

Realme X50 Pro 5G, 24 Şubat’ta tanıtılacak. Ancak akıllı telefonun pek çok özelliği, şimdiden resmi olarak duyurulmuş durumda. Bu özelliklere son olarak telefonun ön kamera sistemi eklendi.

X50 Pro 5G’de dördü arkada, ikisi önde olmak üzere altı kamera bulunacak. Ön tarafta ana kamera görevini 32 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. Bu sensöre 105 derece görüş açısına sahip ultra geniş açılı kamera eşlik edecek. Realme ultra geniş açılı kameranın çözünürlüğünü açıklamasa da, bu kameranın 8 megapiksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor.

Realme’nin verdiği bilgiye göre, geniş açılı sensörde “UIS Max Süper Video Sabitleme” olarak çevrilen bir özellik yer bulunuyor. Bu özelliğin optik ve elektronik sabitlemeden farklı olarak ne sunduğu şu an için bilinmiyor.

Realme’nin Avrupa ofisi ise X50 Pro 5G için kırmızı ve yeşil olarak iki farklı renk seçeneğinin sunulacağını açıkladı.

Realme X50 Pro 5G Snapdragon 865 ile gelecek

Realme X50 Pro 5G’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunduğu da şimdiden biliniyor. 12 GB’ye kadar uzanan RAM ve 256 GB’ye kadar uzanan dahili depolama seçeneklerine sahip olan telefon, kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak. Android 10’u Realme’nin Realme UI kullanıcı arayüzü tamamlayacak. Telefonda 90Hz Super AMOLED ekranın bulunduğu da bilinenler arasında yer alıyor.

Realme X50 Pro 5G’de ana arka kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Wi-Fi 6 bağlantı desteğine sahip telefonun 65W SuperDart hızlı şarj özelliğini taşıdığı da biliniyor.

İLGİLİ HABERLER