Teknoloji

Realme 5G uyumlu ilk telefonunun ismini açıkladı

realme x50 5g

Realme, X2 Pro adını taşıyan ilk amiral gemisi telefonunu geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. Qualcomm Snapdragon 855 işlemciye sahip telefon, başka üst sınıf bileşen ve özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Realme, X50 5G adını taşıyacak yeni telefonuyla çıtayı biraz daha yukarıya taşımayı hedefliyor.

Realme’nin yeni telefonuyla ilgili ilk resmi işareti, şirketin pazarlama şefi Xu Qi Chase’in Weibo’da yaptığı paylaşım verdi. Söz konusu paylaşım, akıllı telefonun ismini duyurmasının yanı sıra tasarıma ilişkin bazı ipuçlarını da barındırıyor.

Paylaşılan görselde, telefonun ekranının sol üst köşesinde iki kamera görülüyor. Bu kameralar ekrandaki deliklere yerleştirilmişe benziyor. Bu da X50 5G’nin Realme’nin kamera delikli ekrana sahip ilk telefonu olacağının işaretini veriyor.

Akıllı telefonun ilkleri bununla da sınırlı değil. X50 5G, adından da anlaşılabileceği üzere, 5G desteğine sahip olacak. Bu da cihaza “Realme’nin 5G uyumlu ilk telefonu” unvanını verecek.

Realme X50 5G ismi neden seçildi?

Bir önceki amiral gemisinin adı X2 Pro’yan Realme’nin birden X50’ye geçiş yapması tuhaf bir durum olarak değerlendirilebilir. Ancak Xu Qi Chase, X50 isminin seçilmesinin altındaki mantığı da açıklıyor. X harfinin şirketin yeni teknolojilerini yerleştirdiği öncü seriyi temsil ettiğini belirten Chase, 5 rakamının 5G’yi ve 0’ın da yeni başlangıçları sembolize ettiğini dile getirdi.

Realme X50 5G hem bağımsız hem de bağımsız olmayan 5G şebekelerini destekleyecek. Bu da telefonun geçişleri kolay olarak yapabileceği ve yeni nesil bağlantıda daha geniş bir kapsama alanına ulaşabileceği anlamına geliyor. Realme’nin önümüzdeki dönemde telefona dair daha fazla detay açıklaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER