Manşetler

Realme X3 SuperZoom yüksek yakınlaştırma yeteneğiyle tanıtıldı

Realme X3 SuperZoom yüksek yakınlaştırma yeteneğiyle tanıtıldı

Realme’nin yeni akıllı telefonu Realme X3 SuperZoom resmiyet kazandı. Bu telefon hakkında daha önce gördüğümüz tanıtım görselleri, videoları ve sızıntılarla az da olsa bilgi sahibi olmuştuk.

Realme X3 SuperZoom adını 8 megapiksel 122mm 5x periskop yakınlaştırma özellikli lensinden alıyor. Yazılımın ve 64 megapiksel sensörün de yardımıyla 60 kat hibrit yakınlaştırmalı fotoğraflar çekebiliyor. Bunların yanında arkada 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro lensi de görüyoruz.

X3 SuperZoom’un ana kamerası Nightscape 4.0 özelliği ve Pro modu gibi özellikleri sayesinde ISO, deklanşör hızı, beyaz dengesi, otomatik odak gibi unsurları elle ayarlamaya imkan veriyor. Ayrıca her işi kendi başına yapabilen AI modu ve tripod ile kullanıma imkan sağlayan Tripod modu da bulunuyor.

Realme X3 SuperZoom ön tarafta ise iki tane kamera taşıyor. Bunlar hap biçimindeki bir ekran deliğine yerleştirilmiş. Ana selfie kamera sensörü 32 megapiksel Sony IMX616. Buna 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör eşlik ediyor. Ana sensör Nightscape Selfie çekim modu sayesinde selfie çekimleri için Gece modu özelliğini sunuyor.

Ekran ise 6.57 inç, 1080 x 2400 piksel IPS LCD panele sahip. Bu panel 120Hz yenileme hızıyla geliyor. Kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucu ise Realme’nin iddiasına göre sadece 0.3 saniyede ekran kilidini açmayı sağlıyor.

Realme X3 SuperZoom performans açısından da iyi noktada gibi görünüyor. Telefonda Snapdragon 855 Plus işlemci ve 12 GB RAM var. Buhar hazneli soğutma sistemi ve Turbo Write özelliğiyle UFS 3.0 depolama desteği de özellikler arasında bulunuyor.

Realme X3 SuperZoom bugün itibarıyla yurt dışında ön siparişe sunuldu. Telefon 2 Haziran tarihinden itibaren müşterilere ulaşmaya başlayacak. Mavi ve beyaz renk seçenekleriyle sunulan telefonun 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza gibi tek bir konfigürasyonu bulunuyor ve bunun fiyatı da 499 avro olarak belirlendi. Telefon realme.com, Amazon ve diğer perakende iş ortakları üzerinden ön siparişe sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER