Teknoloji

Realme X3’ün izleri resmi belgelerde görüldü

realme x3

RMX2142 model numarasını taşıyan Realme markalı bir telefon, kısa süre önce Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’dan onay aldı. Realme X3 adını taşıması beklenen bu telefonun teknik özellikler ve fotoğrafları da sunulan belgeler sayesinde ortaya çıktı.

Söz konusu belgelere göre, Realme X3’te 6.57 inç büyüklüğünde bir TFT ekran bulunuyor. Full HD+ çözünürlüğe sahip bu ekranın sol üst köşesinde hap şeklinde bir delik görülüyor. Burada 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kameranın bulunacağı belirtiliyor.

RMX2142, tasarım bakımından Realme 6‘yı hatırlatıyor. Akıllı telefonun arka panelinin sol üst köşesinde dikey olarak yerleştirilmiş dört arka kamera bulunuyor. Burada 48 megapiksel çözünürlüklü ana sensöre 8, 2 ve 2 megapiksellik üç sensörün daha eşlik ettiği görülüyor.

Akıllı telefonun kalbinde 2.4 GHz hızında sekiz çekirdekli bir işlemcinin bulunduğu belirtiliyor. Bu işlemcinin Qualcomm Snapdragon 765G olduğu söyleniyor. Bellek seçeneklerinin 6, 8 ve 12; dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 64, 128 ve 256 GB olduğu belirtiliyor.

Realme X3 SuperZoom için de çalışıyor

Realme X3’ün kutusundan Android 10 işletim sistemi ve Realme UI kullanıcı arayüzüyle çıkması bekleniyor. Kenara yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ve çift mod 5G desteğine sahip olduğu görülen telefonun renk seçenekleri ise beyaz ve gri-mavi olarak listeleniyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 30W hızlı şarj desteğine sahip 4100 mAh kapasiteli pilin vereceği belirtiliyor.

Realme bir yandan da X3 SuperZoom üzerinde çalıştığı da alınan sertifikalar sayesinde görülüyor. Geekbench’in testinden de geçen telefonun kalbinde Snapdragon 855 Plus işlemci ve 12 GB RAM yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER