Teknoloji

Realme X2 Pro’nun tanıtım tarihi belli oldu

realme x2 pro

Realme X2 Pro, geçtiğimiz haftanın başından bu yana yapılan paylaşımlar sayesinde kısa süre içinde merak edilen bir telefon hâline gelmişti. Akıllı telefonun resmen gözler önüne çıkacağı tarih de belli oldu. X2 Pro, 15 Ekim’de İspanya’da düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacak. Realme yeni telefonu için eş zamanlı olarak Çin’de de bir etkinlik gerçekleştirecek.

X2 Pro, Realme’nin gerçek anlamda üst segmentte konumlanan ilk akıllı telefonu olacak. Qualcomm Snapdragon 855 Plus yonga set, 90Hz çentikli ekran, Dolby Atmos destekli çift stereo hoparlör, 50W SuperVOCC şarj ve 64 megapiksel ana kamerayla telefoto lens de barındıran dört lensli arka kamera sistemi telefonun bilinen özellikleri arasında bulunuyor.

X2 Pro’nun diğer özellikleri hâlihazırda belirsizliğini koruyor. Ancak bir Realme yetkilisi tarafından Weibo’da paylaşılan bir fotoğraf, telefonun arka panelini görmeyi sağlıyor. Bu fotoğrafta dört lensli kameranın arka panelin ortasına dikey olarak yerleştirildiği görülüyor. Kameranın sağında çift LED flaş ve Realme logosu yer alıyor.

realme x2 pro

Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’ya sunulan belgelere göre, akıllı telefonda 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı da barındıran bu ekranın üstündeki çentik ise 16 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor.

Realme X2 Pro 6 GB RAM ile gelecek

Akıllı telefonun arkasındaki 64 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 3x optik zum yetenekli 13 megapiksel telefoto lens, 8 megapiksellik ultra geniş açılı sensör ve 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü eşlik edecek.

Realme X2 Pro kutusundan Android Pie ile çıkacak. Akıllı telefonda Snapdragon 855 Plus’a 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Bu alanı microSD kart desteğiyle genişletmek mümkün olmayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER