Teknoloji

Realme X2 Pro sonunda resmiyet kazandı, tüm özellikleri ortaya çıktı

realme x2 pro

Realme, uygun fiyatlı cihazlarıyla 2019’da önemli sıçrama yapan markalar arasında yer alıyor. Şirket, 2019 sona ermeden üst sınıf telefon pazarında da iddialı olduğunu gösteren ilk ürününü de ortaya çıkardı. Realme X2 Pro, bir süredir yapılan paylaşımların ardından sonunda resmiyet kazandı.

Realme X2 Pro’da, daha önce açıklandığı gibi, Qualcomm’un mevcut en hızlı yonga setini barındırıyor. Yüksek yenileme oranlı ekran, 64 megapiksel sensör de barındıran dörtlü arka kamera sistemi de telefonun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Bütün bunlar X2 Pro’yu Realme’nin şimdiye kadarki en pahalı telefonu yapsa da, üst sınıfta mücadele şansını da güçlendiriyor.

Realme X2 Pro’nun tasarım bakımından ortaya yeni bir şey koymadığı söylenebilir. Ancak bunun bir sorun teşkil etmediğini de belirtmek gerekiyor. Ekranın üst kısmında ön kameraya ev sahipliği yapan su damlası şeklinde bir çentik bulunuyor. Alt çerçevenin de diğer üç çerçeveye kıyasla çok az daha kalın olduğu görülüyor. Cam arka panel de telefona daha klas bir görünüm kazandırıyor.

Realme X2 Pro’nun küçük çerçevelerine stereo hoparlör sığdırılabilmesi dikkat çekiyor. Kablosuz şarj desteğinin olmayışı ise X2 Pro’nun rekabete gireceği üst sınıf telefonlara karşı en önemli dezavantajları arasında bulunuyor.

6.5 inç büyüklüğündeki OLED ekran, 1080p çözünürlüğe sahip. Parmak izi tarayıcısını da barındıran ekranın en dikkat çekici özelliği ise yenileme oranının 90Hz olması. Yüksek yenileme oranına sahip ekranlar, önümüzdeki dönemde üst sınıf akıllı telefon pazarının önemli standartlarından biri hâline gelecek gibi görünüyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 Plus yonga set bulunuyor. Bu yonga sete 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64, 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor.

Realme X2 Pro’nun arka kamera sisteminde ana kamera görevini, Samsung tarafından üretilen 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 13 megapiksellik telefoto, 8 megapiksellik ultra geniş açılı ve 2 megapiksellik makro lensler sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

Realme X2 Pro SuperVOCC hızlı şarj teknolojisiyle geliyor

Realme X2 Pro, çatı şirketi Oppo’nun 50W gücündeki SuperVOOC hızlı şarj teknolojisini barındırıyor. Realme’den verilen bilgiye göre, bu teknoloji sayesinde yarım saat içinde 4000 mAh kapasiteli pilin doluluk oranı 0’dan yüzde 80 seviyesine ulaşıyor.

Realme X2 Pro ilk olarak Çin ve Avrupa’da piyasaya sürülecek. Akıllı telefon Çin’de 2 bin 699 yuandan (2 bin 249 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Telefonun Avrupa’daki başlangıç fiyatı ise 399 avro olarak belirlendi. Çin’de piyasaya sürülen telefon, Avrupa’da kasım ayının ilk günleri itibarıyla belli ülkelerde raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER