Teknoloji

Realme Watch 2 resmi belgelerde görüldü

realme watch 2

Realme Watch 2 ve Watch 2 Pro’nun izleri, kısa süre önce Realme’nin Link uygulamasında görülmüştü. Akıllı saatler konusunda henüz bir açıklama gelmese de, yeni bir sızıntı resmi duyurunun yaklaştığını gösteriyor. ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde görülen Realme Watch 2’nin tasarımı ve özellikleri ortaya çıktı.

RMW2008 model numarasıyla onaylanan Realme Watch 2’de 320 x 320 piksel çözünürlüklü 1.4 inç TFT renkli dokunmatik ekranın bulunduğu görülüyor. Saatin çıkarılabilir silikon kayışında ise Realme’nin “Dare to Leap” sloganının yazması dikkat çekiyor.

Realme Watch 2’de de kalp atış hızı ve SpO2 sensörlerinin bulunduğu görülüyor. IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası bulunan akıllı saate ihtiyaç duyduğu enerjiyi 305 mAh pil bulunuyor. Realme Watch ise 160 mAh pil taşıyor.

Akıllı saat Bluetooth 5.0 BLE desteğiyle gelecek. İlk etapta sadece Android 5.0 ve üstü telefonlarla uyumlu olan Realme Watch 2’nin çıkışında veya sonraki dönemde iPhone’la da uyumlu hâle gelmesi bekleniyor.

Farklı egzersiz modları, otomatik adım sayar, uyku takibi, mesaj ve gelen arama bildirimi, meditasyon modu ve kamera kontrolü gibi özellikler de Realme Watch 2’de kullanıcılarla buluşacak.

Realme Watch 2, selefinden pek farklı olmayacak gibi görünüyor. Ancak bu konuda kesin bir yargıda bulunmak için Realme Watch’un çıkışını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER